Vilniaus savivaldybės darbuotojai nenori tualetų su neutraliu ženklinimu | Diena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖS DARBUOTOJAI NENORI TUALETŲ SU NEUTRALIU ŽENKLINIMU

Vilniaus savivaldybės administracija nusprendė nepritarti siūlymui pakeisti vienviečių tualetų ženklinimą, nenurodant ant durų lyties - tam, pasak mero Remigijaus Šimašiaus, priešinosi darbuotojų atstovai.

Neutralaus ženklinimo - paprasto užrašo „WC“ - siekė tarybos narys britas Markas Adamas Haroldas, savivaldybės grupės „Miestas už LGBT lygybę“ vadovas. Jis sako, kad tokio „gražaus gesto“ pageidavo iki gegužės 17-osios, kuomet pasaulyje minima tarptautinė diena prieš homofobiją.

R.Šimašius sako, kad klausimas „nėra pats svarbiausias“ Vilniui, bet pakankamai simbolinis ir jis pats teigia pritariantis tokiai iniciatyvai.

„Pirma reakcija buvo - kodėl gi ne, viskas logiška ir gerai. Bet administracija mane informavo - elektroninį paštą tą patį skaitėme - buvo nuspręsta pasitarti su darbuotojais, darbuotojų atstovais, profsąjunga, jų reakcija į tai yra neigiama. Aš manau, kad galbūt ir nepagrįstai neigiama, bet buvo tiesiog atsižvelgta į darbuotojų nusistatymą. Gal tas nusistatymas pasikeis, gal kažkas kita turės įvykti, bet dabar sprendimas toks priimtas“, - sakė meras.

M.A.Haroldas remiasi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) nevyriausybinės organizacijos „Human rights campaign“ tyrimu, pagal kurį 82 proc. JAV įmonių įgyvendina lyties tapatybės nediskriminavimo nuostatas.

„Tarp tų nediskriminuojančių nuostatų yra ir lytims neutralus tualetų ženklinimas. Jūs man atrašėte - labai logiškas pasiūlymas, taip ir siūlau padaryti. Paprašiau, kad sprendimas būtų įgyvendintas iki šiandien, kaip gražus poelgis LGBT bendruomenei ir žingsnis atviro miesto link. Prašau paaiškinti vilniečiams, kodėl sprendimas vis dar neįgyvendintas“, - į merą kreipėsi tarybos narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

jei svarbu kur krūvą padėt, reiškia nelabai norisi:)) Svarbu tual.popieriaus būtų ir vanduo rankoms nusiplauti.

O varge

Markas Spenseris, kuris pozuoja su suknele kanapių lauke, tas, kuris Lietuvą garsina, ją keikdamas paskutiniais žodžiais, vis dar Vilniaus taryboje? Ir netgi pasiūlymus, su bobomis vienam tulike atlikinėti gamtinius reikalus, teikia? Na jau visai pakvaišo tas Vilniaus meras Šimašius ir jo taryba.

Nenori?

Tu matai, dar jų kas nuomonės klausia. O pas mus biudžetinėje įstaigoje jau senai pastatė ir nieko neatsiklausė. Tik pabandyk parodyti nepasitenkinimą - užsidirbsi minusą, o po to ir iš to sekančios juodos pasekmės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS