„Vilniaus vandenims“ vadovaus M. Švaikauskas | Diena.lt

„VILNIAUS VANDENIMS“ VADOVAUS M. ŠVAIKAUSKAS

  • 2

Didžiausiai Lietuvoje vandentiekio bendrovei „Vilniaus vandenys“ nuo šiol vadovaus Marius Švaikauskas.

10 metų vadovavimo patirtį turintį M. Švaikauską įmonės valdyba atvirame konkurse atrinko iš 40 pretendentų, pranešė Vilniaus savivaldybė. 

„Prieš daugiau nei porą metų išvedėme įmonę iš sąstingio, įmonė pradėjo dirbti pelningai, penktadaliu sumažinome vandens kainą, todėl dabar galiu kelti naujai įmonės vadovybei ambicingesnius tikslus. Pirmiausia sieksiu, kad įmonė sklandžiai vykdytų naujų vartotojų prijungimą prie sparčiai renovuojamų miesto vandens ir nuotekų tinklų. Taip pat kad vartotojų aptarnavimas būtų kuo operatyviau perkeltas į elektroninę erdvę, o ES projektai būtų kuo efektyviau įgyvendinami“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Konkursą laimėjęs M. Švaikauskas pastaruosius 10 metų vadovavo įvairių įstaigų ir įmonių padaliniams: nuo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus – iki Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento. Naujasis „Vilniaus vandenų“ vadovas Mykolo Riomerio universitete yra įgijęs teisininko specialybę – kvalifikuotas Teisės magistras.

„Savo įgytą patirtį susijusią su efektyviu procesų valdymu įmonėse, veiklos vystymu ir plėtra, finansinių rodiklių planavimu ir kontrole sieksiu pritaikyti ir dirbdamas „Vilniaus vandenyse“. Man labai svarbu, kad mus suptų tvaresnė, švaresnė aplinka, o vilniečius pasiektų idealios būklės vanduo“, –  sako naujai išrinktas  vadovas.

Didžiausia Lietuvoje vandentiekio bendrovė, eksploatuojanti ne tik Vilniaus miesto, bet ir Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų vandentiekio bei nuotekų tinklus. Bendrovė tiekia geriamąjį vandenį ir tvarko nuotekas apie 250 tūkst. klientų. „Vilniaus vandenys" tiekia tik požeminį vandenį iš giluminių gręžinių, kurių gylis 40-180 m. Bendrovė patiekia apie 90 tūkst. m³ vandens per parą ir surenka bei išvalo apie 115,5 tūkst. m³ nuotekų per parą, vandens vamzdynų ilgis – 1636,4 km, o nuotekų vamzdynai siekia apie 1123 km. Vandens kokybę tikrina ir kontroliuoja geriamojo vandens laboratorija, o išvalytas nuotekas – nuotekų laboratorija.

„Vilniaus vandenys“ akcijos priklauso 4 akcininkams: Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Švenčionių rajono bei Šalčininkų rajono savivaldybėms. Bendrovės valdymo struktūrą sudaro visuotinis akcininkų susirinkimas, stebėtojų taryba, valdyba ir administracijos vadovas. Bendrovės akcininkai – miesto ir rajonų savivaldybės, tiesiogiai dalyvauja įmonės valdyme į visuotinį akcininkų susirinkimą, stebėtojų tarybą ir valdybą deleguodami savo atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

d u r n i u laivas

tai juk musu poniutei patinga tokie kuo daugiau prisidirbęs tuo šiltesnė kėdė kuo kvailesnis tuo lengviau jai valdyt

Aidas

Tai kad šveikas nieko nesupranta apie naujus vartotojus, o ypac jokios patirties su IT! Simaseu, ne ta teksta perskaitei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS