„Vilniaus vandenys“ kol kas negali paskirti nuolatinio vadovo | Diena.lt

„VILNIAUS VANDENYS“ KOL KAS NEGALI PASKIRTI NUOLATINIO VADOVO

Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojama vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bendrovė „Vilniaus vandenys“ kol kas negali skirti naujojo nuolatinio vadovo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę patenkino įmonės vadovo konkursą laimėjusio, tačiau į pareigas dėl vairavimo neblaiviam nepaskirto Algirdo Činiko prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir laikinai neleido „Vilniaus vandenims“ sudaryti sutarties su kitu asmeniu.

„Sutiktina su ieškovo (A. Činiko – BNS) argumentais, kad egzistuoja reali tikimybė, jog po konkurso, sudarius darbo sutartį su antruoju ar kitu konkursą laimėjusi asmeniu, net ir priėmus ieškovui palankų teismo sprendimą, gali pasunkėti ar pasidaryti neįmanomas teismo sprendimo vykdymas, susijęs su jau paskirto asmens pašalinimu iš generalinio direktoriaus pareigų, o palankaus teismo sprendimo priėmimas gali sąlygoti kitą ilgą darbo ginčo procesą, dėl ko gali atsirasti didelių materialinių nuostolių, bei nukentėti tiek ieškovo, atsakovo, tiek trečiųjų asmenų interesai“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas dar turės išspręsti ginčą dėl įpareigojimo „Vilniaus vandenims“ sudaryti darbo sutartį su A. Činiku.

„Vilniaus vandenų“ valdyba birželio viduryje įmonės vadovo atrankoje buvo pasirinkusi A. Činiką, tačiau gavusi specialiųjų tarnybų informaciją apie tai, kad jis yra vairavęs neblaivus, konkurso procedūras tęsė su kitais kandidatais.

Birželio viduryje A. Činikas BNS sakė, kad šiuo metu baudžiamoji byla dėl jo vairavimo neblaiviam dar nėra išnagrinėta, o jam siūloma minimali nuobauda. Jis patvirtino, kad patikrinimo metu kraujyje nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, tačiau teigia nesiekęs nuslėpti informacijos nuo valdybos.

Naujojo „Vilniaus vandenų“ vadovo pradėta ieškoti balandžio pradžioje, kai beveik dvejus metus įmonei vadovavęs Aidas Ignatavičius pernai spalį pasitraukė iš generalinio direktoriaus posto. Įmonei šiuo metu laikinai vadovauja bendrovės gamybos tarnybos direktorius Virgilijus Žukauskas.

Skųs teismo sprendimą

Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojama vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo bendrovė „Vilniaus vandenys“ ketina skųsti teismo sprendimą, neleidusį kol kas paskirti naujojo įmonės vadovo.

Tai BNS teigė didžiausios įmonės akcininkės Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas.

„Savivaldybė, kaip bendrovės „Vilniaus vandenys“ akcininkas, yra iš esmės šokiruota dėl tokio teismo procesinio sprendimo, kadangi vien ta aplinkybė, kad teismas svarsto dėl ieškinio argumentų pagrįstumo, jau yra visiškai teisiškai nepagrįsta“, – BNS atsiųstame komentare teigė J. Morkūnas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas (VMAT) praėjusią savaitę patenkino „Vilniaus vandenų“ vadovo konkursą laimėjusio, tačiau į pareigas dėl vairavimo neblaiviam nepaskirto Algirdo Činiko prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir laikinai neleido įmonei sudaryti sutarties su kitu asmeniu.

J. Morkūno teigimu, teismas negali priversti bendrovės valdybą įmonei vadovauti paskirti asmenį, kuriuo yra nepasitikima.

„Šiuo atveju gautos pažymos iš teisėsaugos institucijų leido valdybai rimtai suabejoti vadovo tinkamumu šiai strateginės reikšmės  bendrovei. Galime manyti, kad teismas buvo nesąžiningai suklaidintas paties ieškovo, todėl ir buvo priimta minėta nutartis“, – sako J. Morkūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

zaidimai ir tiek. Nelabai ten Zukauskas vadovauja, jis tik alga pasiima...O ji nebloga, 5500 eur. Kuo ilgiau nebus generalinio, tuo geriau...

vandenis

simasiaus draugelis pavede. per anksti aplaiste susitarima. o viduje kalba kad gryzta ismestas is vandenu susinskas, kuris moka vogti is sandelio, reketuoti klientus ir moka atnesti politikams. geda simasiau uz nesuvokima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS