Vilniečiai skundžiasi: kalėdiniame traukinuke nėra vietos! | Diena.lt

VILNIEČIAI SKUNDŽIASI: KALĖDINIAME TRAUKINUKE NĖRA VIETOS!

  • 0

Lapkričio pabaigoje sostinėje pradėjęs kursuoti šventinis traukinukas „sprogsta“ nuo norinčių juo pasivažinėti antplūdžio. Kai kurie gyventojai piktinasi, kad eilės didelės, o laukti sugrįžtančio traukinuko tenka ilgai.

Kalėdinis traukinukas, be abejonės, yra viena smagiausių šventinių atrakcijų, ypač mažiesiems vilniečiams ir svečiams. Bet, kaip teigė vienas sostinės gyventojų Andrejus, į traukinuką veržiasi ne tik mažieji, bet ir jų tėvai bei seneliai.

„Kai mieste pradėjo važinėti kalėdinis traukinukas, išsiruošėme su šeima juo pasivažinėti. Buvo smagu. Prieš keletą dienų vaiko paprašyti vėl susiruošėme kelionei traukinuku. Deja, norima kelionė neįvyko, nes žmonių buvo labai daug, visi grūdasi, vos ne vienas kitam ant galvos lipa, du vagonėliai iškart prisipildė“, - pasakojo vilnietis.

Vyras teigė suprantantis, kad atrakcija smagi, norinčių daug. Bet, pasak jo, buvo galima paieškoti kokių nors sprendimų numatant, kad situacija gali būti tokia, kokia ir yra šiuo laikotarpiu.

„Jis važiuoja kas 45 minutes, o tada paaiškėjo, kad bus tik už pusantros valandos. Su vaiku nestovėsi ir tiek ilgai nelauksi, - teigė Andrejus ir pridūrė: - Galbūt reikėjo labiau apmąstyti, kad gali taip nutikti, jog norinčių bus daug. Galbūt galėjo traukinuką padaryti ilgesnį.“

Kalėdinis elfų vairuojamas traukinukas nuo lapkričio 30 d. kursuoja maršrutu Rotušės aikštė (Didžioji ir Pilies g.)–Katedros aikštė (Šventaragio ir Vrublevskio g.)–Gedimino prospektas. Bilieto kaina – 4 litai, vaikams iki septynerių metų kelionė traukinuku yra nemokama.

Nuo pirmadienio iki penktadienio traukinukas važiuoja nuo Rotušės aikštės, apsuka ratą Pilies g., Gedimino prospektu pro Seimą tuo pačiu maršrutu grįžta atgal į Rotušės aikštę. Šeštadienį ir sekmadienį jis važiuoja iki Vinco Kudirkos aikštės. Atgal į Rotušės aikštę grįžta vykdamas Vilniaus, Žygimantų, T. Vrublevskio gatvėmis, toliau važiuoja kaip pirmadienį–penktadienį.

Pakeliui keleiviai gali išlipti pasirinktose stotelėse.


Kalėdų traukinukas kursuos iki sausio 7 d.

Tvarkaraštis 

Važiavimo schema

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS