Vilnių užvaldys Kalėdų bėgimas: bus eismo ribojimų | Diena.lt

VILNIŲ UŽVALDYS KALĖDŲ BĖGIMAS: BUS EISMO RIBOJIMŲ

  • 0

Jau šį šeštadienį, gruodžio 9 d., vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami dalyvauti tradiciniame 48-ame Kalėdų bėgime. Kasmet „Eurovaistinės“ kalėdiniame bėgime dalyvauja tūkstančiai Kalėdų senelių, elfų, elnių kostiumais ir net mirksinčiomis eglučių girliandomis pasipuošusių bėgimo entuziastų.

„Žiemą šalta, bėgti – šilta! Nuostabiai apšviestos vakarėjančio miesto gatvės, bendraminčius suvienijanti kalėdinio bėgimo atmosfera, bėgikų ir juos palaikyti susirinkusių žiūrovų šypsenos kiekvieną privers pasijusti lyg tikroje Kalėdų pasakoje“, – žada kalėdinio bėgimo organizatoriai.

Šiemet tradicinis bėgimo renginys vyks vakarėjant, kuomet miestas panyra į tamsą, o dalyviai, trasa ir visos kalėdinės dekoracijos šviečia iš toli ir ryškiai. Bėgimo trasoje dalyvių laukia ne tik savanorių palaikymas, bet ir gerą nuotaiką skleidžiančios muzikinės stotelės. Visi sėkmingai finišą pasiekę dalyviai gaus specialius atminimo medalius.

Bėgime save išbandyti gali visi – nuo mažiausių Nykštukų, kurie bėga 300 metrų distanciją, 3 ar 6 km bėgančių mėgėjų, iki jau patyrusių bėgikų, kurie renkasi Kalėdas pažymėti nubėgdami praėjusių metų mėnesius simbolizuojančius 12 km.

Registracija į bėgimą vyksta https://manobegimas.lt/event/54, renginio programą galite rasti: https://kaledinisbegimas.lt/.

Renginio metu bus eismo ribojimų, keisis viešojo transporto trasos

Dėl Kalėdinio bėgimo trasų gruodžio 9 d. nuo 13 iki 20 val. bus apribotas transporto priemonių eismas kai kuriose Vilniaus Senamiesčio gatvėse. Automobiliai negalės važiuoti bėgimo trasa ir įvažiuoti į ją.

Vilniaus savivaldybės inf.

3 km trasa prasidės nuo Gedimino prospekto ties V. Kudirkos aikšte ir tęsis Šventaragio, L. Stuokos-Gucevičiaus, Liejyklos, Universiteto, Šv. Jono, Pilies, Didžiąja, Rotušės, Vokiečių, Domininkonų, Vilniaus gatvėmis ir baigsis ties Gedimino prospektu.

6 km ir 12 km trasos prasidės nuo Gedimino prospekto ir tęsis Šventaragio, B. Radvilaitės gatvėmis, Bernardinų sodo takais, Šv. Brunono Bonifaco, Maironio, Užupio, Paupio gatvėmis, Vilnios taku, Aukštaičių, Maironio, Išganytojo, Bokšto, Pilies, Didžiąja gatvėmis, Rotušės aikšte, Vokiečių, Domininkonų, Vilniaus gatvėmis ir baigsis ties Gedimino prospektu.

Dėl eismo ribojimų laikinai keisis 10, 11, 33 ir 89 autobusų maršrutų trasos ir tvarkaraščiai. Su pakeistais maršrutais galima susipažinti specialiame puslapyje https://arcg.is/1OWOaq0, o viešojo transporto eismo tvarkaraščiai nuo rytojaus bus skelbiami www.stops.lt ir www.judu.lt.

Renginio metu gruodžio 9 d. nuo 13 iki 20 val. taip pat nekursuos Kalėdų traukinukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS