Vilniui Kanuose įteikta 11 pasaulinių „Financial Times“ apdovanojimų | Diena.lt

VILNIUI KANUOSE ĮTEIKTA 11 PASAULINIŲ „FINANCIAL TIMES“ APDOVANOJIMŲ

Antradienį Kanuose prasidėjusioje didžiausioje pasaulyje nekilnojamojo turto (NT) parodoje MIPIM Vilniui įteikti 11 dienraščio „Financial Times“ ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ apdovanojimų.

Didžiausias pripažinimas Lietuvos sostinei tapo patekimas į globalų reitingą - Vilnius atsidūrė tarp dešimties patraukliausių investicijoms vidutinio dydžio miestų pasaulyje.

„Tai, kad Vilnius sulaukė tiek įvertinimų, patvirtina, kad bendros Vilniaus, šalies institucijų, verslo ir mokslo organizacijų pastangos kurti pažangesnį miestą duoda vis daugiau rezultatų. Vilnius išskirtas kaip vienas patraukliausių investicijoms miestų pasaulyje, o tai neabejotinai dar labiau padidins Lietuvos sostinės žinomumą ir patrauklumą“, - pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Apdovanojimų ceremonijoje Vilnius apdovanotas už praėjusių metų pasiekimus skirtingose „fDi Intelligence“ reitingų kategorijose. Vilniui skirtus apdovanojimus „fDi Intelligence“ atstovai įteikė MIPIM parodoje Kanuose dalyvaujančiam Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriui Povilui Poderskiui.

Į globalius „fDi Intelligence“ rinkimus Vilnius pernai pateko pirmą kartą ir su daugybe viso pasaulio miestų varžėsi dėl patraukliausių užsienio investicijoms miestų titulo. Vilnius buvo įvertintas 7-a vieta vidutinio dydžio ateities miestų dešimtuke.

Pagal pranešimą, 6-ą vietą pasauliniame reitinge pelnė Vilniaus draugiškumas verslui. Susisiekimo infrastruktūros ir ryšių kategorijoje Vilniui skirta 7-ta vieta, už išlaidų efektyvumą - antra vieta. Lietuvos sostinė taip pat pateko į pasaulio miestų dešimtuką vertinant ekonominį potencialą, žmogiškuosius išteklius ir gyvenimo kokybę.

„fDi“ strategijos apdovanojimuose, kuriuose miestai vertinti už investicijų pritraukimo ir ekonomikos plėtros veiklas, Vilnius apdovanotas trijose kategorijose: finansinių technologijų, žaidimų kūrimo ir pagalbos čia atvykusiems dirbti ir gyventi užsieniečiams.

„Financial Times“ ekspertai įvertino bendras miesto ir nacionalinių institucijų pastangas kurti Vilniuje finansinių technologijų centrą. Kompiuterinių žaidimų kūrimo kategorijoje Vilnius išskirtas dėl čia veikiančių žaidimų vystytojų gausos, geros bevielio ryšio infrastruktūros, nedidelių įsikūrimo išlaidų ir universitetų siūlomų mokymų programų šioje srityje. Ekspertai taip pat įvertino Vilnių už teikiamą pagalbą užsieniečiams integruojantis mieste.

„Stengiamės, kad užsienio talentams ir verslams įsikūrimas Vilniuje būtų kuo patogesnis ir jie juo sklandžiau integruotųsi į miesto gyvenimą. Sukūrėme internetinį persikraustymo į Vilnių gidą, rengiame seminarus užsieniečiams, daug bendraujame su mieste veikiančiomis užsienio bendrovėmis. Smagu, kad šias pastangas įvertina ir pasaulis“, - sakė Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Tuo metu naujausiame „fDi Intelligence“ reitinge, Vilnius atsidūrė pirmoje vietoje pagal investicijų grąžą vertinant biudžetą ir pateko į dešimtuką pagal personalo investicijų grąžą. Sudarant šį reitingą vertinta, kurių miestų pastangos didinti tarptautinį konkurencingumą ir patrauklumą investuotojams, duoda didžiausią apčiuopiamą naudą.

GALERIJA

  • Vilniui Kanuose įteikta 11 pasaulinių „Financial Times“ apdovanojimų
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Fikcija

Tegul atvaziuoja ir ivertina Vilniaus zvirkelius!Geda!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS