Vilniuje atsiras trys naujos viešojo transporto bilietų rūšys | Diena.lt

VILNIUJE ATSIRAS TRYS NAUJOS VIEŠOJO TRANSPORTO BILIETŲ RŪŠYS

Vilniuje nuo liepos  pigs ilgesnės trukmės viešojo transporto bilietai, trijose aikštelėse pasistačius automobilį viešuoju transportu vairuotojai parą galės naudotis už 2 eurus. Kai kurie bilietai nežymiai brangs.

Tam trečiadienį pritarė sostinės taryba.

Naujas „statyk ir važiuok“ bilietas leis į specialiai įrengiamas aikšteles atvykusiems vairuotojams už 2 eurus dienai palikti automobilį ir iki dienos pabaigos naudotis viešuoju transportu. Kol kas numatytos trys tokios aikštelės - Ukmergės gatvėje prie „Senukų“ prekybos centro, Žvėryne, Sėlių gatvėje prie troleibusų žiedo, taip pat prie „Siemens“ arenos.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovė Modesta Gusarovienė anksčiau teigė, kad iki rudens bus vertinama, kaip veikia sistema, vėliau svarstoma įrengti dar bent 20 tokių aikštelių. Jos bus diegiamos ten, kur yra išvystytas viešojo transporto tinklas ir kursuoja greitųjų maršrutų autobusai. Aikštelėse veiks automatinės kasos, taip pat bus galima atsiskaityti per m-ticket programėlę.

Tokia sistema, anot savivaldybės įmonės atstovų, naudojama beveik visose Europos sostinėse, įskaitant ir Lietuvos kaimynių sostines Taliną, Varšuvą, Rygą.

Nuo liepos 1-osios atsiras naujo tipo bilietai  - 12 eurų kainuosiantis 5 dienų ir 310 eurų kainuosiantis 1 metų bilietas. Šiuo metu Vilniuje yra 1, 3, 10, 30 ir 270 dienų   bilietai.

Mėnesinis bilietas brangs 4 centais - kainuos lygiai 29 eurus,30 ir 60 minučių bilietų kainos taip pat suapvalinamos ir nežymiai brangs: 30-ies minučių bilietas vietoje 64 centų kainuos 65 centus, valandos – vietoje 93 euro centų kainuos 90 centų.

Ilgesnės trukmės bilietai pigs: 90 dienų bilietas kainuos 81 eurą, arba 6 eurais pigiau, nei kas mėnesį kainuotų pirkti 30 dienų bilietus.

Pusės metų bilietas už 157 eurus keleiviams leis sutaupyti 17 eurų, metinis 310 eurų bilietas - 38 eurus per metus.

„Susisiekimo paslaugų“ duomenimis, įvertinus, kad vienas keleivis vyksta kelis kartus, Vilniuje per dieną viešuoju transportu vykstama 550 tūkst. kartų.

GALERIJA

  • Vilniuje atsiras trys naujos viešojo transporto bilietų rūšys
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Algis

O kur garantija, kad nusipirkus metams bilieta, jis tebegalios visus metus? Vel pakeis kaina ir kas tada?- sakys primokekit? O jei sumazins?

...

KAS daugiau?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS