Vilniuje įkurtas naujas kariuomenės dalinys – Ryšių batalionas | Diena.lt

VILNIUJE ĮKURTAS NAUJAS KARIUOMENĖS DALINYS – RYŠIŲ BATALIONAS

  • 7

Lietuvos kariuomenėje įsteigtas naujas dalinys – Ryšių ir informacinių sistemų batalionas.

Antradienį Vilniuje vyko iškilminga jo įkūrimo ceremonija, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Batalionas įkurtas kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Ryšių ir informacinių sistemų kuopos pagrindu. Jis rūpinsis saugia kariuomenės vidaus komunikacija.

Naujo bataliono vadu paskirtas majoras Vaidas Černikas.

„Ryšių ir informacinių sistemų batalionas įkurtas pačiu laiku ir bus svarbus kariuomenės ramstis, kuomet grėsmės įgavo naujas, nematomas formas, o Lietuvos kariuomenės vienetai kaip niekada yra priklausomi nuo įvairiausių modernių technologijų ir sistemų“, – per ceremoniją sakė krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza.

Ryšių ir informacinių sistemų bataliono pagrindinė užduotis – užtikrinti saugų ryšį tarp kariuomenės padalinių.

Dalinys dislokuotas Vilniuje, Gedimino Štabo bataliono teritorijoje.

GALERIJA

  • Vilniuje įkurtas naujas kariuomenės dalinys – Ryšių batalionas
  • Vilniuje įkurtas naujas kariuomenės dalinys – Ryšių batalionas
  • Vilniuje įkurtas naujas kariuomenės dalinys – Ryšių batalionas
  • Vilniuje įkurtas naujas kariuomenės dalinys – Ryšių batalionas
Ievos Budzeikaitės / KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Savanoris

Graudu skaityt šiuos komentarus :D

Kęstas

Auksinių šaukštų brigada vienintelė turi perpektyvą. Juk pinigai už šaukštus jau saugiai išvežti iš Lietuvos. "Rusija iškart grasino, kad į Lietuvos veiksmus reaguos ir panaudos galbūt ir branduolinį ginklą, jei to prireiks." Ir panaudos, jei už tūkstančio kilometrų nuo Maskvos prasidės karas. Tokiu atveju iš mūsų liks šlapia vieta. Ką tada ginsime? Pragare kiekvienas savo katilą?Ką gali padaryti politikai? Kodėl nenori? "Nieko nekalbama apie elementarius dalykus, kuriuos turėtų atlikti tie patys politikai – pagaliau sutvarkyti biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus, kad žmonės, atokesnėse savivaldybėse, kur biudžetinės įstaigos pagrindinis darbdavys, pagaliau galėtų tiesiog gyventi iš savo algos.Paskui biudžetinį sektorių pajudės ir privatus, nes, kol aplinkui vieni varguoliai, mokėti didesnių algų tiesiog nėra prasmės.

Kęstas

Pigių darbuotojų, kurie negali išvažiuoti, nes juos laiko socialiniai ryšiai – sutuoktiniai, seni tėvai, maži vaikai, paskolos – dar pakanka. Kurti ilgalaikes regionų plėtros perspektyvas visgi ne verslo, o valdžios pareiga." Pavyzdžiui, sumažinus išlaidas taip vadinamai gynybai (o realiai otkatams už auksinius šaukštus), galima didinti algas valstybiniame sektoriuje. Kas trukdo? Tie, kas sėdi opozicijoje, pradės rėkti, kad rusai dar smarkiau puola. Kaimo moteriškės, kurios vienintelės balsuoja, puls į paniką ir išrinks į valdžią opoziciją, kuri dėl visa ko padidins išlaidas taip vadinamai gynybai. Mus valdo rėksniai (čia tu, broileri) ir panikuojančios moteriškės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS