Vilniuje pradėtas statyti medicinos mokslinių tyrimų centras | Diena.lt

VILNIUJE PRADĖTAS STATYTI MEDICINOS MOKSLINIŲ TYRIMŲ CENTRAS

  • 1

Sostinės Santariškių rajone, medicinos miestelio centre, bus statomas modernus medicinos mokslinių tyrimų centras.

Penktadienį dalyvaujant švietimo ir mokslo ministrui Dainiui Pavalkiui įkasta kapsulė ir taip simboliškai pradėta Jungtinio inovatyvios medicinos centro statyba.

Jungtinis inovatyvios medicinos centras sujungs mokslo, medicinos ir greta esančias biofarmacijos įstaigas į bendrą "Santaros" slėnio biomedicininių mokslinių tyrimų branduolį, praneša Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

"Įsibėgėja penkių Lietuvoje kuriamų slėnių projektai, jau veikia nauji mokslinių tyrimų centrai Kauno ir Vilniaus slėniuose. Labai svarbu, kad kiekvienas centras, turėdamas savo specializaciją, pritraukdamas gabiausius tos srities mokslininkus ir verslo partnerius, varžytųsi ne šalies viduje su kituose slėniuose veikiančiais centrais, o išeitų į pasaulio rinkas ir lygiaverčiai konkuruotų su kitomis pasaulio mokslo, inovacijų ir aukštų technologijų gamybos šalimis", - pranešime cituojamas D.Pavalkis.

Inovatyvios medicinos centras specializuosis biotechnologijos, inovatyvios medicinos technologijos, molekulinės medicinos ir biofarmacijos srityse. Čia, greta Santariškių klinikų, laboratorijose, bus atliekami medicininiai tyrimai, vienoje vietoje bus sutelktas mokslininkų ir medikų potencialas, jie glaudžiai bendradarbiaus su čia įsikūrusiomis ir dar įsikursiančiomis farmacijos, biotechnologijos ir kitomis verslo įmonėmis.

Centras suformuotas sujungus du institutus - Vilniaus universiteto Imunologijos institutą ir Vilniaus universiteto Eksperimentinės ir klinikinės medicinos institutą. Centre bus atliekami kamieninių ląstelių, imuniteto tyrimai, sveikatos stebėsenos ir inovatyvių diagnostikos ir gydymo metodų taikymo, taip pat ligų prevencijos tyrimai.

Čia įsikurs ir atviros prieigos centras, kurio 8 laboratorijose bus plėtojamos papildomos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros kryptys, orientuotos į verslą, pvz., kamieninių ląstelių terapinio panaudojimo, imunotechnologiniai ir kt. tyrimai.

Pranešama, kad centre dirbs apie šimtą darbuotojų, kasmet praktiką atliks po keliasdešimt studentų, stažuosis doktorantai.

Inovatyvios medicinos centras yra "Santaros" slėnio dalis. Naujo pastato kartu su laboratorijomis statyba kainuos 51 mln. litų. Planuojama, kad Inovatyvios medicinos centras bus pastatytas iki 2015 metų rugsėjo pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

irgi bus tas pat

Youtube: Vilniaus universitetas ir referendumo iniciatyva: „Aš nenoriu klausyti jūsų įstatymų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS