Vilniuje šilumos tiekimas nutrauktas daugiau kaip 20 namų | Diena.lt

VILNIUJE ŠILUMOS TIEKIMAS NUTRAUKTAS DAUGIAU KAIP 20 NAMŲ

Vilniuje, Naujamiestyje, buvo pažeista šilumos trasa, dėl to trečiadienį šilumos tiekimas nutrauktas 25 pastatams, pranešė už šilumos tiekimą atsakingi Vilniaus šilumos tinklai.

Šilumos tiekimas nutrauktas kai kuriuose Smolensko, Birželio 23-osios, Statybininkų ir Naugarduko gatvėse esančiuose pastatuose. Teigiama, kad vamzdyną pažeidė statybos darbus Smolensko gatvėje vykdanti bendrovė „Unipresta“.

„Viena bendrovė, vykdanti kažkokius statybos darbus, pažeidė mūsų šilumos trasą – prakiurdino vamzdį. Dėl to mūsų dispečerinis centras užfiksavo didelį šilumos, vandens tiekimo nutekėjimą. Nustatėme teritoriją, kurioje tas įvykis įvyko“, – BNS sakė įmonės atstovė spaudai Edita Sirutienė.


Incidentas įvyko Smolensko ir Statybininkų gatvių sankirtoje. BNS žurnalistė iš įvykio vietos pranešė, kad beveik visa Statybininkų gatvė užlieta vandeniu.

Anot E. Sirutienės, Vilniaus šilumos tinklų darbuotojai bando atsikasti iki prakiurusio vamzdžio ir įvertinti avarijos mastą. Bendrovės atstovė teigia, kad šilumos trasą pažeidusios įmonės bus reikalaujama atlyginti žalą.

Tikimasi atstatyti iki vidurnakčio

„Žmonės mūsų dirba, labai apsunkinta situacija, nes labai daug vandens, dar vis atkasinėja tą vietą, kurioje trasa pažeista. Bandoma prieiti prie tos trasos vietos, kur yra pažeidimas, kad jį būtų galima pašalinti. Manau, kad dirbs tikrai iki vidurnakčio“, – trečiadienio vakarą BNS sakė E. Sirutienė.

„Generalinis vadovas pats yra vietoje, ėjo pas žmones, žiūrėjo, kokie radiatoriai, jie dar nėra visai ataušę ir tikėtina, kad labai stipriai neatauš iki vidurnakčio, kada, tikimės, galės užvirinti, jei yra prakiurdyti vamzdžiai, ir galėsime paleisti termofikacinį vandenį į butus“, – teigė Vilniaus šilumos tinklų atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS