Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija | Diena.lt

VILNIUJE SURENGTA PIRMOJI PERU VERSLO MISIJA

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai pirmadienį lankėsi bendra verslininkų ir diplomatų delegacija iš Peru. Tai - ir pirmoji tokio pobūdžio verslo misija Baltijos šalyse.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius ir Peru garbės konsulė Latvijoje bei Peru - Baltijos šalių prekybos rūmų vadovė Zane Verovkina pasirašė susitarimo memorandumą, kuriuo abi organizacijos sutarė skatinti dvišalį verslo bendradarbiavimą, keistis svarbia verslui informacija ir padėti rasti naujų verslo partnerių.

„Jau šiandien trys Lietuvos farmacijos įmonės susitinka su Peru farmacinių produktų gamyba bei prekyba užsiimančios kompanijomis „Medifarma“, „Laboratorios AC FARMA“ S.A. Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai tikisi, kad šių kompanijų bendradarbiavimas, kitų dalyvių užmegzti nauji ryšiai bei pasirašyto memorandumo įgyvendinimas padės stiprinti dvišalius verslo santykius“, - sako Rūmų gen. direktorius dr. A. Danilevičius.

Oficialioje verslo ir politikų delegacijoje - ir Peru ambasadorius Thierry`is Roca Rey`us, prekybos patarėjas Peru Paryžiuje Aldo Parodi, ministro patarėjas iš Suomijos Peru ambasados Pablo Salamanca, Latvijos Respublikos garbės konsulė Peru Z. Verovkina.

„Peru ir Lietuvos diplomatiniai santykiai bei bendradarbiavimas išties puikūs, o šiandieninė Peru verslo misija į Lietuvą į aukštesnį lygį padės kelti ir ekonominį bendradarbiavimą. Mūsų šalies ekonomika - viena sparčiausiai augančių Lotynų Amerikoje, o verslo saugumas - prioritetinė valdžios veikla, kurią vertina investuotojai“, - kviesdamas Lietuvos verslą bendradarbiauti akcentavo Peru ambasadorius T. Roca Rey`us.

Rūmų viceprezidentės ir Vilniaus universiteto Verslo mokyklos vadovės dr. Birutė Miškinienės teigimu, tiek valstybėms, tiek verslui svarbus ir akademinis dvišalis bendradarbiavimas, galintis padėti būsimiems verslininkams geriau suprasti ir pažinti užsienio rinkų specifiką, paskatinti dvišalį ekonominį bendradarbiavimą.

Apie 20 Lietuvos kompanijų atstovų susitinka su Peru farmacijos, didmeninės maisto gamybos ir prekybos, turizmo, teisinių paslaugų įmonėmis.

Verslo misiją organizavo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Europos įmonių tinklas, bendradarbiaujant su Lietuvos ir Peru užsienio reikalų ministerijomis, Peru ambasada Helsinkyje ir Peru garbės konsule Z. Verovkina Baltijos šalims Latvijoje.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai - tai platus Lietuvos verslo atstovų ir mokslo įstaigų tinklas bei bendruomenė. Šiandien Rūmai vienija per 500 narių - Lietuvos įmones iš įvairių verslo sektorių, taip pat universitetus, kolegijas bei kitas mokymo įstaigas.

GALERIJA

  • Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija
  • Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija
  • Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija
  • Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija
  • Vilniuje surengta pirmoji Peru verslo misija
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS