Sostinės moksleiviai meistravo inkilus | Diena.lt

SOSTINĖS MOKSLEIVIAI MEISTRAVO INKILUS

  • 0

Vilniuje startavo, ko gero, didžiausias per visą miesto istoriją gražiausių inkilų konkursas. Jame dalyvavo 38 sostinės švietimo įstaigos. Projekto idėjos autorius Vilniaus Senamiesčio mokyklos vaikų neformalaus lavinimo vyresnysis mokytojas, visuomenės veikėjas, projekto „Žydintis Vilnius“  2015 metais idėjos autorius Žilvinas Radavičius, konkurso logotipą sukūrė Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas metodininkas Donatas Kriukas.

Konkurso tikslai - ugdyti mokinių kūrybiškumą, pastabumą ir gebėjimą surasti idėjų gamtoje ir artimiausioje aplinkoje, skatinti jų  lojalumą Vilniaus miestui, supančiai gamtai bei jos saugojimui ir puoselėjimui, lavinti kūrybinį bendradarbiavimą, populiarinti jų pasiekimus vietos bendruomenėje ir Vilniaus mieste.

Pasak Ž. Radavičiaus, dabar išmokę rūpintis gyvybe ir gamta žmonės vėliau darys žymiai didesnius darbus žmonijos labui. Džiugu, kad konkurse dalyvavo daugiatautis sostinės jaunimas.

Konkursą suorganizavo Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazija 2016 02 12 Vilniaus miesto savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo įsakymo dėl Vilniaus miesto vykdomo mokytojų ir mokinių konkurso  „Vilnius-paukščių namai“ vertinimo komisijos tvirtinimo pagrindu. Šios komisijos pirmininku tapo Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas metodininkas  Donatas Kriukas, nariais- Vilniaus Jėzuitų gimnazijos technologijų vyresnysis mokytojas, Vilniaus miesto technologijų mokytojų metodinio būrelio  pirmininko pavaduotojas Marius Narvilas, Vilniaus Senamiesčio mokyklos vaikų neformalaus lavinimo vyresnysis mokytojas Žilvinas Radavičius, Vilniaus Antakalnio progimnazijos dailės ir technologijų vyresnioji mokytoja Edita Dalia Rukauskaitė, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos ir Simono Daukanto progimnazijos dailės ir technologijų mokytoja, dailininkė, scenografė Rita Urbonaitė –Krulikovska. Dokumentą pasirašė ikimokyklinio ir pradinio ugdymo poskyrio vedėja, tuo laikinai vykdanti Švietimo skyriaus vedėjo pareigas Kristina Cibulskytė.

Moksleivių darbai Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos Aktų salėje buvo pakabinti ant nuostabaus mokytojo metodininko Donato Kriuko sukurto medžio, apšviesto įvairiaspalvėmis švieselėmis.

„Inkilas - lyg ir nieko ypatingo, tai namas paukščiams, tačiau vaikai labai rimtai atliko šią užduotį. Kai kurie net prašė ornitologų pagalbos, kad būtų sukurtas idealus paukščių namelis“-sakė Donatas Kriukas.

Daug prie šio konkurso suorganizavimo prisidėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriaus Švietimo organizavimo poskyrio vyriausioji specialistė BIRUTĖ VAITIEKŪNIENĖ , už savivaldybės strateginių švietimo tikslų rengimą, ugdymo įstaigų strateginių planų derinimą, užsieniečių ir LR piliečių grįžusių gyventi Lietuvoje ugdymą atsakinga vyriausioji specialistė  Jolanta Dambrauskaitė, Švietimo organizavimo poskyrio vedėjas Julius Skestenis ir atsakinga už švietimo ir mokslo institucijų registro administravimą , specialųjį  ugdymą  to paties poskyrio vyriausioji specialistė  Jūratė Vilkončienė ir kt.

„Malonu, kad šis projektas patiko tiek mokytojams, tiek mokiniams. Vilniuje vyksta daug tarpmokyklinių projektų, todėl nuolat tvyro baimė, kad joms gali stigti dalyvių. Gaila, kad dėl skirtingų priežasčių ne visi laureatai atvyko priimti apdovanojimų. Taip pat esu dėkinga Vilniaus Salomėjos nėries gimnazijai už šiltą priėmimą ir dovanėles laimėtojams“- sakė Birutė Vaitiekūnienė.

Laureatais tapo Vilniaus inžinerijos licėjus, Vilniaus Naujamiesčio mokykla (Už draugiškumą aplinkai), Vilniaus Antakalnio progimnazija (Už funkcijos ir formos vientisumą), Vilniaus Petro Vileišio progimnazija (Už netradicinę konstrukciją), Vilniaus Senamiesčio mokykla (Už stiliaus vientisumą), Vilniaus tarptautinė Meridiano mokykla (Už postmodernistinę raišką), Vilniaus Jono Ivaškevičiaus jaunimo mokykla (Už plastinę raišką), Vilniaus Žemynos gimnazija (Už funkcijų ir estetinę raišką), Vilniaus Aleksandro Puškino mokykla (Už lakoniškumą).  Laimėtojai buvo apdovanoti Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos  Padėkos raštais.

Tarp svečių buvo ir Vilniaus Senamiesčio mokyklos socialiniai partneriai ir rėmėjai- Vilniaus krašto bajorų sąjungos (VKBS) atstovai- Vadas Kazimieras Mackevičius ir ilgametė narė Daiva Rūta Vadauskaitė .  VKBS už malonų bendradarbiavimą kuriant gražesnį Vilnių apdovanojo savo remiamus mokinius bei mokytojus, o taip pat Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos direktorių Antaną Suslavičių, direktoriaus pavaduotoją Jolitą Marcinkevičienę ir mokytoją metodininką Donatą Kriuką.

Konkurso laureatų sukurti inkilai bus pakabinti Vilniaus Santuokų rūmų parke.

GALERIJA

  • Sostinės moksleiviai meistravo inkilus
  • Sostinės moksleiviai meistravo inkilus
  • Sostinės moksleiviai meistravo inkilus
  • Sostinės moksleiviai meistravo inkilus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS