Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“ | Diena.lt

VILNIUS PLANUOJA PLĖSTI STOVĖJIMO AIKŠTELES „STATYK IR VAŽIUOK“

Sostinės savivaldybė planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“, kuriomis siekiama sumažinti transporto spūstis Vilniaus centre. Savivaldybė šią savaitę pranešė, kad šiemet ketina įrengti dar 3 tokias stovėjimo aikšteles.

„Statyk ir važiuok“ stovėjimo aikštelėmis siekiama vairuotojus paskatinti iš automobilių persėsti į viešąjį transportą. Gyventojai, pasistatę automobilį vienoje iš šiuo metu veikiančių aikštelių ir sumokėję 2 eurus, gali visą dieną važinėtis viešuoju transportu. Tačiau vilniečių tokia galimybė kol kas nedomina.

Pernai liepą pradėjusios veikti aikštelės vis dar būna pustuštės. Pavyzdžiui, trečiadienį darbo metu Žvėryne esančioje aikštelėje stovėjo vos 3 automobiliai.

„Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė Eltai teigė, kad nuo liepos iki ketvirtadienio aikštelėmis pasinaudota iš viso 1736 kartus. Vidutiniškai aikštelėmis per dieną pasinaudoja 6-8 automobiliai.

„Mes stebime situaciją dėl užimtumo ir svarstome, ką daryti. Vis dėlto tai yra ilgalaikis projektas, kurį, tikimės, paskatins šiemet įvyksiantis rekordinis viešojo transporto atsinaujinimas - bus įsigyta 250 naujų autobusų ir 41 naujas troleibusas“, - Eltai sakė M. Bielinytė.

Pasak jos, kol kas nėra patvirtinta, kuriose Vilniaus vietose atsiras šiemet planuojamos dar 3 stovėjimo aikštelės.

„Statyk ir važiuok“ aikštelės Vilniuje atidarytos pernai liepą. Tuo metu teigta, kad, jų užimtumui pasiekus 50 proc., projektas turėtų atsipirkti. Šiuo metu, pasak M. Bielinytės, aikštelių išlaikymas siekia 3 tūkst. eurų per mėnesį.

Aikštelės yra įrengtos Sėlių gatvėje, netoli Žvėryno žiedo, Ozo gatvėje, netoli „Siemens“ arenos, ir Ukmergės gatvėje, netoli prekybos centro „Senukai“.

GALERIJA

  • Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“
  • Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“
  • Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“
  • Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“
  • Vilnius planuoja plėsti stovėjimo aikšteles „Statyk ir važiuok“
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Simasiau kada tu dirbt pradesi?

Valdininkai savivaldybes galetu naudotis o savo priveligijuotas vietas atiduoti i bendra parkavimo sistema...

Gintautas

Ar bent vienas Vilniaus savivaldybės valdininkas buvo nuvažiavęs pažiūrėti kiek mašinų stovi tose aiškštelėse. Vos viena, kita, tai kam atiminėti stovėjimo vietas iš vilniečių vairuotojų. Juk stovėjimo aikštelių taip trūksta

Aronas

Na supraskite,jeigu už aikštelę reikia sumokėti du eurus o po to dar ir už viešąjį transportą, tai tiesiog susumavus-neapsimoka. Geriau sėdu į savo transportą ir už tą sumą važiuoju nuo taško iki taško.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS