Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose | Diena.lt

VILNIUS ŠVENČIA: KALĖDINIAI RENGINIAI VYKS VISOSE SOSTINĖS SENIŪNIJOSE

  • 1

Prieš savaitę įžiebus pagrindinę sostinės eglę, magiškų Kalėdų nuotaika kaipmat pasklido po visą miestą – pasitikti Kalėdas savo bendruomenėse kviečia visos seniūnijos, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Net 22 bendruomenėse vyks įvairūs renginiai, koncertai, spalvingos amatų mugės, jaukios vakaronės, edukaciniai užsiėmimai.  Šventiniai renginiai bendruomenėse tęsis visą gruodžio mėnesį. Sostinės savivaldybė džiaugiasi, kad kalėdinių švenčių bendruomenėse kasmet organizuojama vis daugiau, ir dalis jų šiemet vyks savivaldybės iniciatyva atnaujintuose skveruose, kur per šiuos metus buvo sutvarkyti takai, įrengtas apšvietimas, pastatyta suoliukų, sutvarkyti želdynai ir pan. Iš viso  šiemet sutvarkyta net 20 skverų įvairiose seniūnijose.

„Miestas  pastaruosius ketverius metus skiria daug dėmesio atokiau nuo centro nutolusiems rajonams. Atgimsta Vilniaus kiemai, skverai ir juose organizuojamos šventės yra labai džiuginantis rezultatas.  Puoselėdami  jaukią šventinę aplinką, puošdami ne tik savo namus, kuriame naują Vilniaus veidą. Labai džiugu, kad kiekvienais metais seniūnijose organizuojama vis daugiau ir įvairesnių renginių: nuo eglučių įžiebimo švenčių iki dirbtuvių ir edukacinių užsiėmimų. Tai nuostabus laikotarpis, kai pasklinda jaukumas, o širdys prisipildo gerumu," – sakė  Savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkė Rita Balčiūnienė.

Jau šį savaitgalį, gruodžio 8 d. organizuojama ketvirtoji Antakalnio žiemos mugė „Kalėdos Sapiegų parke“, kur lauks gausybė rankų darbo dovanų, gardaus maisto, pramogų ir šypsenų. Tuo pat metu Naujamiesčio bendruomenė kvies į renginį „Švęskime Naujamiestį“ (Savanorių pr. 1 / Konarskio g. skvere).

„Drauge su mūsų naujuoju seniūnu pasiruošėme išties puikiai šventei: nuo 10 val. veiks ūkininkų turgus, nuo 12 val. prasidės pramogos, atrakcijos  ir užsiėmimai, ekskursija bei paskaita apie Naujamiesčio pokyčius. Kviečiame visus, kurie nori papramogauti, įsigyti kalėdinių dovanėlių mugėje ar tiesiog gerai praleisti laiką su kaimynais“, – kvietė Čiurlionio trikampio bendruomenės pirmininkė Eleonora Kasperūnienė.

Greitai gyvavimo dešimtmetį (nuo 2010 m.) minėsianti Justiniškių bendruomenė gruodžio 13 dieną įžiebs prie Seniūnijos papuoštą eglę, susirinkusiesiems koncertuos grupė „The Road Band“, stebins šventiniai fejerverkai, o gruodžio 14 dieną bendruomenė laukiama vakaronėje. Nebus pamiršti ir sporto mėgėjai – bus kalėdinis šachmatų ir šaškių turnyras, kuris įvyks gruodžio 15 dieną Neįgaliųjų sporto ir dienos užimtumo klube „Draugystė“.

Justiniškių bendruomenės pirmininkas Igoris Boronovas džiaugiasi, kad jų bendruomenėje daug įvairių renginių, edukacinių užsiėmimų, sporto varžybų vyksta ne vien prieš Kalėdas.  „Ruošiamės ne tik kalėdiniams džiaugsmams, kartu su 6-ojo policijos komisariato pareigūnais šį mėnesį  dalinsime atšvaitus, priminsime jų svarbą, remiame Taikos progimnazijoje esantį „Robotikos“ būrelį, kad kuo daugiau rajono vaikų galėtų jį lankyti nemokamai. O besibaigiant 100-mečiui išleidome fotoalbumą apie Justiniškes“, – pasakojo I. Boronovas. 

Šiais metais švenčiančias bendruomenes pasieks saldžios dovanos, kuriomis pasirūpino įmonė „Vilniaus pergalė“. 

Sostinės savivaldybė kviečia rasti laiko bendruomenių susitikimams, dalintis šventine nuotaika ir mėgautis magiškomis Kalėdomis sostinėje.

Daugiau informacijos apie renginius Vilniaus miesto bendruomenėse bei „Kalėdas sostinėje 2018“.

GALERIJA

  • Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose
  • Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose
  • Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose
  • Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose
  • Vilnius švenčia: kalėdiniai renginiai vyks visose sostinės seniūnijose
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuirm

ten tik tam kad pasireklamuot i mero ir prezidento kede...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS