Ž. Šilgalis: teismas pripažino, jog Vilniaus valdžia pažeidžia įstatymus | Diena.lt

Ž. ŠILGALIS: TEISMAS PRIPAŽINO, JOG VILNIAUS VALDŽIA PAŽEIDŽIA ĮSTATYMUS

  • 1

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Žilvinas Šilgalis tvirtina jau sulaukęs Vyriausybės atstovės atsakymo į frakcijos skundą dėl sostinės šiukšlių pertvarkos.

 

Jame, anot politiko, tvirtinama, kad teismas pripažino, jog Vilniaus valdžia ne tik nesilaiko tarybos sprendimo, bet ir pažeidžia įstatymus.

„Tęsiant temą apie betvarkę ir melą vilniečiams komunalinių atliekų sektoriuje papildomai informuoju, jog Vyriausybės atstovė jau atsakė į mūsų frakcijos skundą. Iš atsakymo paaiškėjo, jog ji jau kreipėsi į teismą ir teismas  pripažino, jog Vilniaus valdžia ne tik nesilaiko tarybos sprendimo, bet ir pažeidžia įstatymus. Meras, deja, vietoje tinkamos reakcijos, eina va bank...

R. Šimašius nevykdo Atliekų tvarkymo įstatymo ir pirmos instancijos teismas jau patvirtino, kad tai pažeidimas. Meras, vietoj tinkamos reakcijos, apskundė pirmosios instancijos teismo sprendimą apeliaciniam teismui taip tempdamas laiką bent iki rinkimų. Už tai vilniečiams bet kokiu atveju teks susimokėti ir dar kartą atsakingai rašau, jog ženklus kainų augimas neišvengiamas. Ir kuo bus ilgiau tempiama nesprendžiant problemos, o ją maskuojant melu, tuo vilniečiams kainuos brangiau. Kad ir kiek pastangų meras dėtų tikrai padėčiai komunalinių atliekų sektoriuje nuslėpti, yla iš maišo lenda vis labiau“, – rašoma išplatintame pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zose

silgalis ---- alfonsas ,tokiu letuvoje simtai ir k, pukas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS