Advokato ir bankroto administratoriaus byla: kokainas ir dingę STT pinigai | Diena.lt

ADVOKATO IR BANKROTO ADMINISTRATORIAUS BYLA: KOKAINAS IR DINGĘ STT PINIGAI

Likviduotos mažosios bendrijos „Revipa group“ buvęs direktorius Janas Zachaževskis teisme liudijo, kaip iš jo buvo reikalaujama 15 tūkstančių eurų kyšio, kad būtų atsiimti ieškiniai iš teismų dėl tyčinio bendrijos bankroto.

Baudžiamojoje byloje dėl kyšininkavimo teisiami advokatas Artūras Šukevičius ir bankroto administratorius Linas Lobeckis. Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį pradėjo aiškintis šios baudžiamosios bylos aplinkybes.

Bylos duomenimis, 2016 metų rudenį L. Lobeckio darbo vietoje J. Zachaževskis advokatui perdavė dalį reikalaujamos sumos – 5 tūkstančius eurų. Šiuos pinigus verslininkui davė Specialiųjų tyrimų tarybos (STT) agentai. Manoma, kad 3 tūkstančius 300 eurų advokatas paėmė sau, o likusius – 1 tūkstantį 700 eurų – paliko L. Lobeckiui.

Tačiau įtariamuosius sulaikę ir pinigus suradę STT pareigūnai pasigedo 300 eurų. STT byloje pateikė civilinį ieškinį dėl operacijos metu dingusių pinigų. Kratos metu L. Lobeckio vadovaujamos įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ patalpose Rinktinės gatvėje, taip pat automobilyje buvo rasta narkotikų: darbo kabinete 0,154 gramo kokaino, o automobilyje – 1,258 gramai kanapių. L.Lobeckiui inkriminuotas ir neteisėtas disponavimas šiomis narkotinėmis medžiagomis.

Teismo posėdyje parodymus davė liudytojas J. Zachaževskis. Jis teigė, kad 5 tūkst. eurų padavė advokatui A. Šukevičiui.

„A. Šukevičius suskaičiavo kiekvieną tūkstantį ir padėjo į stalčių“, – sakė liudytojas.

J. Zachaževskis pasakojo, kaip jam teko susipažinti su advokatu ir bankroto administratoriumi.

Trakų rajono gyventojas sakė, kad buvo įkūręs mažąją bendriją „Revipa group“, pirmaisiais metais jos pelnas siekė 60 tūkst. litų. Įmonė iš Kinijos pirko prekes, kurios buvo parduodamos per interneto portalus. Tačiau klientams nepilnai atsiskaičius už prekes, įmonės veikloje atsirado sunkumų. J. Zachaževskis „Revipa group“ perdavė savo sūnui.

Tačiau 2016 metais buvęs mažosios bendrijos vadovas sulaukė L. Lobeckio skambučio, jis buvo paskirtas įmonės bankroto administratoriumi. L. Lobeckiui užkliuvo  260 tūkst. litų pavedimas kitai įmonei, J. Zachaževskis jam paaiškino, kad už šiuos pinigus buvo perkama buitinė technika. L. Lobeckis siūlė užsukti ir pasikalbėti. Tačiau J. Zachaževskis į kvietimą atsiliepė daug vėliau.

„L. Lobeckis man pasakė, kad jeigu būčiau atėjęs anksčiau, man būtų kainavę 3 tūkstančius eurų ir nebūtų reikėję jokių popierių. Dabar pajungti antstoliai, advokatai ir suma bus didesnė“, – teismui pasakojo J. Zachaževskis.

Iš nesėkmingo verslininko buvo pareikalauta 15 tūkstančių eurų. Už šią sumą turėjo būti nutrauktos visos su įmonės tyčiniu bankrotu teismuose esančios bylos, o bankrotas bus paskelbtas netyčiniu. Vyras pasakojo patekęs į nepavydėtiną padėtį, nes prislėgta skolų, visiškai neturėjo pinigų.

„Kaip reikalai?“, – prisiminė pokalbį J. Zachaževskis. Tuomet, jis atsakęs, kad dar ieško pinigų.

J. Zachaževskis teisėjai Jurgitai Kolyčienei sakė tada į tą patį Vilniaus apygardos teismą, kur dabar nagrinėjama byla, savo automobiliu nuvežęs advokatą A. Šukevičių ir teismo kanceliarijai pridavė dokumentą, kuriuo atsiima ieškinį dėl tyčinio bankroto.

Verslininkas suprato, kad advokatas A. Šukevičius nesiūlo jam atstovauti oficialiai, nesiūlė pasirašyti oficialios atstovavimo sutarties.

J. Zachaževskis pokalbius su bankroto administratoriumi įrašė savo mobiliojo ryšio telefonu, ir juos davė pasiklausyti STT agentams.

Kaltinamųjų gynėjai tikina, kad J. Zachaževskis siekė išvengti turtinių prievolių, todėl buvo įvykdyta provokacija ir tai jie bandys įrodyti teisme. J. Zachaževskis sako, kad teismai jau nusprendė, kad jo vadovautos mažosios bendrijos bankrotas nebuvo tyčinis.

Kaltinamieji ir jų gynėjai prašė teismo skirti fonoskopinę pokalbių įrašų ekspertizę. Teismas kol kas šio prašymo netenkino, tokia ekspertizė bus skiriama, jei kiltų įtarimas, kad pokalbiai buvo suklastoti.

J. Zachaževskis teismui pasakojo, jog manąs, kad visai šiai istorijai, į kurią jis pateko, vadovavo kažkoks asmuo, kurio tik siluetą jis matė l. Lobeckio įmonėje.

„Aš senas vadybininkas. Net veido nemačiau, tik kontūrai matėsi, nei veido, nieko nemačiau. Mano galva, kad jis vadovavo visai veiklai“, – sakė jis.

Advokatą A. Šukevičių ir bankroto administratorių L. Lobeckį  2016 metų spalį sulaikė STT.

Tyrimas pradėtas turint įtarimų, kad veikdami kartu L. Lobeckis ir advokatas A. Šukevičius reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Tuo metu L. Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus. Jo narystė konservatorių partijoje yra sustabdyta.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Viskas 'konservams', viskas jų gerovei.

na kaip supratau ....

advokatas su bankroto administratorium ir STT-esnykais suoste -sutrauke y nosis kokaina tarpusavy pasidalino svetimus pinigus [kysy gauta is STT norint sukompromituot ] ,o STT-snykuj nedave , kysiuj skirtu pinigu .... dabar visi trauko snarglius nosyse ieskodami kokoino likuciu , o uz gautus kompromatiniuj kysiuj pinigus jau uzpirko sekancia doze narkatos

ABC

narystė konservatorių partijoje yra sustabdyta. Tuo viskas apie šį įvykį ir pasakyta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS