Aplinkosaugininkai Vilniuje rado neteisėtą atliekų sąvartyną | Diena.lt

APLINKOSAUGININKAI VILNIUJE RADO NETEISĖTĄ ATLIEKŲ SĄVARTYNĄ

  • 2

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos pareigūnai stebėdami bendrovės „Švarista“ teritoriją pradėjo tyrimą dėl galimai neteisėto sąvartyno Vilniuje.

Pirminiais duomenimis teritorijoje išpilta daugiau nei 11,3 kūbinių metrų griovimo atliekų, paimtas sunkvežimis, kuriuo šis atliekų kiekis buvo vežamas. Pareigūnai toliau tęsia tyrimą dėl neteisėto atliekų laikymo.

Aplinkosaugininkai aktyviai stebėjo bendrovės „Švarista“ teritoriją, nes įmonė neturi leidimo verstis atliekų apdorojimo ar vežimo veikla, tačiau internete skelbia teikianti atliekų tvarkymo paslaugas.

„Šiemet Vilniaus mieste esame paėmę net penkias transporto priemones iš nelegalia atliekų veikla besiverčiančių tiek fizinių, tiek juridinių asmenų. Stengiamės sistemingai spręsti problemas – tokiems tyrimams pasitelkiame stebėseną internete, taip pat bepilotėmis skraidyklėmis, vaizdo kameromis, kad teršėjams neliktų galimybės išsisukti. Departamente įdiegtos papildomos priemonės sustiprina šią veiklą ir turime akivaizdžius rezultatus “, – sakė Vilniaus valdybos viršininkas Edgaras Skrebė.

Bepilote skraidykle aplinkosaugininkai užfiksavo, kaip sunkvežimis išpila daugiau nei 11,3 kūbinių metrų griovimo atliekų. Taip pat teritorijoje dar rastas didelis kiekis laikomų atliekų. Dėl neteisėto aplinkos teršimo pradėta administracinė teisena ir paimta transporto priemonė – sunkvežimis. Už neteisėtą atliekų apdorojimo veiklą įmonė buvo bausta anksčiau ir tai jau ne pirmas iš įmonės paimtas automobilis.

Aplinkos apsaugos departamentas primena, kad užteršus aplinką daugiau nei penkiais kūbiniais metrais, numatytas transporto priemonės konfiskavimas. Taip pat įmonei bus įteiktas privalomasis nurodymas sutvarkyti užterštą teritoriją ir atliekas priduoti teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Departamentas stiprindamas nelegalių atliekų ir jų vežėjų priežiūrą per šiuos metus paėmė dešimt transporto priemonių (įskaitant ir rugsėjo 27 d. paimtą sunkvežimį) iš nelegalių atliekų vežėjų ir (ar) tvarkytojų: septynias Vilniaus mieste ir rajone, po vieną Trakuose, Ukmergės rajone ir Elektrėnuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Paulius

Puikiai.

O

Mazeikiu "Orleno" uztersta grunta,Kuro gatveje Gariunuose - legaliai verciate i pieva!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS