Baltarusijos pilietis į Lietuvą bandė nelegaliai įvežti cigaretes ir 40 tūkst. JAV dolerių | Diena.lt

BALTARUSIJOS PILIETIS Į LIETUVĄ BANDĖ NELEGALIAI ĮVEŽTI CIGARETES IR 40 TŪKST. JAV DOLERIŲ

  • 4

Muitinės pareigūnams įkliuvo Baltarusijos pilietis, bandęs į Lietuvą nelegaliai įvežti ne tik kontrabandines cigaretes, bet ir 40 tūkst. JAV dolerių.

Kaip trečiadienį pranešė Muitinės departamentas, iš Baltarusijos per Tverečiaus kelio postą į Lietuvą krovininiu automobiliu „Scania“ su puspriekabe atkeliavęs Baltarusijos pilietis nedeklaravo vežamų prekių.

Kontrabandinių cigarečių buvo aptikta vairuotojo asmeninių daiktų krepšyje.

Paaiškėjo, kad čia iš viso slėpti 46 pakeliai cigarečių „Chapman“, „Camel Compact“ ir „Rothmans“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Atlikdami detalesnę vilkiko kabinos apžiūrą, muitininkai kompiuterio krepšyje rado du plastikinius neperšviečiamus paketus, juose buvo 40 tūkst. JAV dolerių.

Nelegaliai gabenti pinigai sulaikyti, dėl grynųjų pinigų kontrabandos Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyrius pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Lietuvos muitinė primena, kad kertant ES išorines sienas, privaloma deklaruoti grynaisiais pinigais vežamą didesnę nei 10 tūkst. eurų sumą ar atitinkamą sumą kita valiuta. Tokiu atveju asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

Muitinės pareigūnas gali reikalauti deklaruoti mažesnę nei 10 tūkst. eurų gabenamų grynųjų pinigų sumą, jeigu įtaria, kad esama neteisėtos veiklos, susijusios su pinigų plovimu, teroristų finansavimu ar kitais teisės aktų pažeidimais.

GALERIJA

  • Baltarusijos pilietis į Lietuvą bandė nelegaliai įvežti cigaretes ir 40 tūkst. JAV dolerių
Muitinės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Daug veiksmingiau

Atimti ir parduoti prekybos centruose. Ir jiems gerai ir biudžetas pasipildytų.

uhjkj

Tai gerai - cigaretes reikia sudeginti, pinigus pervesti į pagalbos Ukrainai fondą

skiep

pinigai buvo vezami vagneristams,kurie isikure Lietuvoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS