Būrėjos spąstai: žadėjo panaikinti prakeiksmą ir gvelbė pinigus | Diena.lt

BŪRĖJOS SPĄSTAI: ŽADĖJO PANAIKINTI PRAKEIKSMĄ IR GVELBĖ PINIGUS

  • 1

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai operatyviai sulaikė „pranašautoją“, iš moters rankinės nugvelbusią pinigus.

Sulaikyta įtariamoji neneigė iš užkalbintos moters rankinės pavogusi pinigus, informavo Vilniaus policija.

Rugsėjo 17 d. apie 14 val. 15 min. Rotušės aikštėje sostinės kriminalistai atkreipė dėmesį į romų tautybės moterį, kuri sistemingai prieidavo prie praeivių ir juos užkalbindavo. Kriminalistai pastebėjo, kaip ši moteris prie vieno iš Didžiosios gatvės namų užkalbino praeivę ir, gestikuliuodama rankomis, kažką audringai kalbėjo. Po kurio laiko romų tautybės moteris nusisuko nuo užkalbintos praeivės ir nuėjo tolyn. Pareigūnai nusprendė įsigilinti į šią įtarimus sukėlusią situaciją ir čia pat pasidomėjo moters, ar viskas gerai, ar niekas nedingo.

Keletą akimirkų su moterimi buvo sunku susikalbėti, ji buvo lyg psichologiškai paveikta, kalbėjo nerišliai. Bet tuoj pat atsipeikėjusi pastebėjo, kad iš rankinės dingo 120 eurų. Nukentėjusioji prisiminė, kad ją užkalbino romų tautybės moteris, sakydama, kad gali išpranašauti ateitį ir išlaisvinti nuo jai jau padaryto prakeiksmo. Už tai „pranašautoja“ paprašė 10 eurų. Vėliau ji buvo lyg užhipnotizuota, viską pamena kaip per miglą, tik prisiminė, kad prieš atsisveikinant būrėja ištarė: „Pinigai tau sugrįš šeštą valandą, niekam apie tai nesakyk“. Kol vieni Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai teikė pagalbą ir mėgino „atgaivinti“ nukentėjusiosios atmintį, kiti – sulaikė būrėją.

Tai ‒ 51-erių metų Eišiškių gyventoja, pas ją buvo surasti ką tik iš moters Rotušės aikštėje pagrobti 120 eurų. Ji neneigė iš moters rankinės paėmusi šią pinigų sumą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įtaria, kad ši įtariamoji galėjo padaryti ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl nukentėjusiųjų ar turinčių kitokios informacijos apie šios moters nusikalstamą veiką, prašo kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą tel. (8 5) 271 6053, (8 5) 271 6132 arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

GALERIJA

  • Būrėjos spąstai: žadėjo panaikinti prakeiksmą ir gvelbė pinigus
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zelemunčikas

Lolašvili kolegė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS