Dėl kompiuterių kontrabandos nuteistas baltarusis apskundė nuosprendį | Diena.lt

DĖL KOMPIUTERIŲ KONTRABANDOS NUTEISTAS BALTARUSIS APSKUNDĖ NUOSPRENDĮ

  • 0

Į Baltarusiją 40 nešiojamų kompiuterių kontrabanda bandęs išgabenti šios šalies pilietis D. N. lieka pripažintas kaltu ir turės sumokėti jam skirtą beveik 24,5 tūkst. eurų baudą.

Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, patenkinęs prokuroro prašymą atmesti nuteistojo apeliacinį skundą.

Kaip skelbia prokuratūra, dėl kontrabandos, kai privalomų pateikti muitinei daiktų vertė viršijo 250 MGL, organizavimo D. N. buvo pripažintas kaltu Vilniaus apygardos teismo 2018 metų spalio 26 dienos nuosprendžiu.

Kontrabanda gabenti kompiuteriai buvo konfiskuoti, o jam skirta beveik 24,5 tūkst. eurų bauda. Teikdamas apeliacinį skundą, nuteistasis prašė šį nuosprendį panaikinti ir baudžiamąją bylą nutraukti.

Pirmosios instancijos teismas nustatė, kad 2015 metų spalį D. N., susitaręs su krovininio automobilio vairuotoju, į pastarojo automobilio puspriekabę tarp kitų legaliai gabentų prekių pakrovė muitinei privalomus pateikti daiktus – 40 nešiojamų kompiuterių, jų vertė viršijo 20 tūkstančių eurų. Tai, kad tarp deklaruotų prekių yra nedeklaruotų kompiuterių, paaiškėjo muitinės Lavoriškių kelio poste atliekant iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio krovininio automobilio patikrą.

„Bylos nagrinėjimo teisme metu teisindamas save kaltinamasis bandė pateikti savą įvykių versiją, tačiau, atlikus kruopščią faktinių aplinkybių analizę, jo parodymus pavyko paneigti,“ – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Lietuvos apeliacinis teismas, atmesdamas nuteistojo apeliacinį skundą, konstatavo, kad, atsižvelgiant į įrodymais pripažintas faktines aplinkybes, D. N. yra pagrįstai pripažintas kaltu dėl kontrabandos organizavimo. Abiejų instancijų teismai pripažino, kad byloje esantys įrodymai yra pakankami nuteistojo kaltei pagrįsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS