A. Duonėla nuteistas dėl sukčiavimo, tačiau išteisintas dėl klastojimo | Diena.lt

A. DUONĖLA NUTEISTAS DĖL SUKČIAVIMO, TAČIAU IŠTEISINTAS DĖL KLASTOJIMO

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti nuosprendį už pasikėsinimą sukčiauti nuteistam buvusiam garsiam sportininkui Alvydui Duonėlai, tačiau jis išteisintas dėl dokumentų klastojimo.

Pirmadienį paskelbtas teismo verdiktas įsiteisėjo iškart.

A. Duonėla nuteistas laisvės atėmimu pusketvirtų metų, bausmės vykdymą atidedant.

Daugkartinį Lietuvos baidarių irklavimo čempioną šiemet kovą nuteisė Vilniaus miesto apylinkės teismas. Jam buvo skirta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė. Bylą pagal nuteistojo skundą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas pašalino vieną kaltinimą, tačiau bausmė liko ta pati.

Buvęs sportininkas taip pat turės sumokėti beveik 760 eurų Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondui.

Prokuratūra A. Duonėlą kaltino, kad jis 2013 metais suklastojo vekselį, kuriuo savo dabar jau buvusio žmonos Dalios Burokaitės vadovaujamam odontologijos kabinetui „Dalecija“ jis paskolino 200 tūkst. litų (apie 58 eurų).

Apie tai sutuoktinė sužinojo tik 2016 metų gruodį, kai gavo raginimus padengti įsiskolinimą.

Buvusi sutuoktinė sakė pinigų klinikos reikmėms iš vyro niekada nesiskolinusi ir vekselio nepasirašiusi.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų įsitikinimu, byloje nėra objektyvių duomenų, įrodančių, kad būtent A. Duonėla būtų įrašęs tikrovės neatitinkančius duomenis, kad neva tai UAB „Dalecija“ skolinga A. Duonėlai 200 tūkst. litų.

„Sutiktina su nuteistojo ir jo gynėjo skunde išdėstytais argumentais, byloje nėra tai patvirtinančių objektyvių duomenų. Tokiu būdu konstatavus, kad A. Duonėla tik panaudojo suklastotą tikrą dokumentą apgaulei ir pripažinus, kad šis požymis – suklastoto dokumento panaudojimas – yra sudėtinė sukčiavimo (nagrinėjamu atveju – pasikėsinimo sukčiauti) dalis, A. Duonėla išteisinamas pagal Baudžiamojo kodekso 300 straipsnio 1 dalį, neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant nusikalstamą veiką“, – rašoma Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Virginia9

G0ogle" darbas - tai galimybė visiems. Dirbdami su namuose, kompiuteryje ir dirbdami savo valandomis, galite tai padaryti kaip dalį laiko ar kaip visą darbo dieną. Galiu uždirbti nuo 140 iki 250 eurų per valandą ir nuo 1083 iki 1368 eurų per dieną .... Dabar turėtumėte pabandyti gauti šį darbą ir pradėti uždirbti pinigus internete laikydamiesi instrukcijų šiame dienoraštyje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­j­­o­­b­­3­­3.­­c­­o­­m

a

Sunku buvusiems , - ne visi su kompartija bičiuliavosi ....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS