Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų | Diena.lt

GARIŪNUOSE POLICIJA AREŠTAVO TIEK KLASTOČIŲ, KAD VISKĄ IŠGABENTI PRIREIKĖ NET KELIŲ REISŲ

  • 8

Gariūnų turguje – slapta sostinės policijos operacija prieš klastotes. Atliktos kratos pas prekeivius. Rasta daugybė pardavinėjamų, garsių gamintojų ženklais pažymėtų sportbačių ir treningų. Tačiau į akis nekrentančios detalės išduoda, kad žmonėms siūlomos prekės – pigios klastotės. Jų areštuota tiek, kad viską išgabenti prireikė net kelių krovininio mikroautobuso reisų, praneša LNK.

Sostinės pareigūnė dirbo slaptai. Teisėsaugininkė iš karto tarp Gariūnuose pardavinėjamų batų pastebėjo įtartinų sportbačių. Batai stulbinamai panašūs į vieno garsaus gamintojo produkciją – spalvos, dizainas kone identiški, tačiau garsios firmos pavadinimo nėra. Už tokius batus Gariūnuose prašoma apie 30–40 eurų. Prekyvietėje buvo ir daugiau garsių gamintojų klastočių.

„Yra „Nike“ ženklo, „Adidas“ prekių ženklo ir kitų ženklų“, – sakė pareigūnė.

Batų pardavėja neslėpė – avalynė tikrai nėra originali. Moteris sakė, kad ją įsigijo Lenkijoje ir Prancūzijoje.

„Aš nežinojau, kad ženklai yra patentuoti. Aš net nepažįstu – originalas ar ne originalas. Pavadinimo nėra, kad čia „Adidas“ ar „Nike“, – aiškinosi pardavėja.

Stop kadras.

Turgaus prekeivė nesislėpė, batus siūlė atvirai. Kažką blogo daranti, regis, nejautė.

„Nėra užrašo, aš pirkau tik kaip paprastus batus“, – sakė ji.

„Ne vien tik užrašas yra saugomas, ne vien užrašas yra prekės ženklas. Prekių ženklai gali būti įvairūs, yra ir figūriniai, gali būti ir įvairūs piešiniai, dizainas irgi gali būti saugomas“, – aiškino Kovos prieš klastotes asociacijos regiono vadovas Kazimieras Sažickas.

Aš nežinojau, kad ženklai yra patentuoti. Aš net nepažįstu – originalas ar ne originalas.

K. Sažickas sakė, kad Lietuva neišsiskiria iš kito Europos Sąjungos šalių dėl suklastotų prekių gausos, tačiau pažymi, kad pastaruoju metu padirbtos produkcijos randama vis daugiau. Konstatavus faktą, kad daiktas suklastotas, apie incidentą informuojami prekės ženklo atstovai. Lietuvoje jau yra buvę bylų, kai garsūs gamintojai kreipėsi į teismus dėl žalos atlyginimo iš klastočių prekeivių.

„Nustačius, kad prekės yra klastotos, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, tokios prekės yra naikinamos, kadangi niekas negali prisiimti garantijų už tų prekių kokybę, už sudėtį“, – teigė jis.

Stop kadras.

Sostinės pareigūnai patikrino porą prekyviečių, vienoje aptikta suklastotų sportbačių, kitoje, įtariama, suklastoti treningai. Visos įtartinos prekės areštuotos iki tyrimo galo ar net teismo sprendimo.

„Mes dabar sudėsime į maišus, atrūšiuosime pagal prekių ženklą, atliksime tyrimą, ekspertizę, paskaičiuosime vertę, muitinės vertę, nuo to priklauso, kokia baudžiamojo straipsnio dalis bus“, – kalbėjo pareigūnė.

Sportbačių prekyvietėje pareigūnai rado apie 210 suklastotų avalynės porų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, byla ruošiama teismui.

Kitoje drabužių prekyvietėje irgi aptikta daugybė klastočių. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas. Suklastotoms prekėms išgabenti iš Gariūnų prireikė mažiausiai trijų krovininių mikroautobuso reisų.

GALERIJA

  • Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų
  • Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų
  • Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų
  • Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų
  • Gariūnuose policija areštavo tiek klastočių, kad viską išgabenti prireikė net kelių reisų
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Didelis

Smugis dabar buduliams neturės kuom apsirengt žiema ateina.

tam-,,,samas,, --visi prekiu zenklai [registruoti]

gaminami toj pacioj saragej ir gaunami uz atitinkama suma , visas alchogolis esantis prekyboje su prekiu zenklais , yra surogatas ant kurio uzklijuojami nupirkti ,,,prekes orginalo zenklai,,,, kaip kad ir ant ,,,adidas,,, falsifikato prikabinamas firminis [tikras] zenklas ...... taip daroma visam pasauly ... orginalas ,, adidas,, ir kitu orginaliu firmu gaminiai --parduodami ir siuvami , gaminami ,isimtinai pagal uzsakyma ir tiems zmonems kurie gali uz juos susimoket ---likusiems zemes ubagams --,,,firminius,, gamina esancios prie firminiu gamyklu mafijines sarages su kriminalo bosais [lietuviskai -verslianykais] kurie prie to slamsto priklijuoja ,,,orginalo,,,etikete...pirkta, tikram fabrike ar gamykloj....kuri gamina orginala.

samas

Visi prekių ženklai yra registruoti, juos galima naudoti tik gavus autoriaus sutikimą (aišku, už pinigus). Įstatymas tai saugo, nes ženklo savininkas teismo keliu gali išieškoti nuostolius patirtus nepardavus originalių prekių. Prie ko čia reketas ir pan?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS