H. Daktarui – 1000 eurų ir ilgalaikiai pasimatymai su žmona | Diena.lt

H. DAKTARUI – 1000 EURŲ IR ILGALAIKIAI PASIMATYMAI SU ŽMONA

  • 28

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs nuteistojo iki gyvos galvos Henriko Daktaro ir Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo ginčą dėl ilgalaikių pasimatymų nesuteikimo, iš dalies patenkino pareiškėjo skundą ir įpareigojo Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą suteikti Henrikui Daktarui ilgalaikius pasimatymus su sutuoktine bei priteisė jam 1000 eurų neturtinei žalai atlyginti.

H. Daktaras prašė teismo panaikinti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo (Lukiškių TI-K) bei Kalėjimų departamento raštus, kuriuose buvo atsisakyta suteikti jam ilgalaikį pasimatymą su sutuoktine Ramute Daktariene. 

  Taip pat jis prašė iš atsakovės Lietuvos valstybės, atstovaujamos Lukiškių TI-K, 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

  Pareiškėjas skunde paaiškino, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas skundo dalį dėl nuo 2009 m. spalio mėnesio nesuteiktų ilgalaikių pasimatymų su sutuoktine pripažino pagrįstu ir priteisė 1000 eurų. Toks sprendimas buvo iš dalies pakeistas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartimi – priteista neturtinė žala padidinta iki 2000 eurų. Tačiau Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas atsisako vykdyti įsiteisėjusius teismo sprendimus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šią administracinę bylą, padarė išvadą, kad Lukiškių TI-K privalo suteikti H. Daktarui galimybę įgyvendinti teisę į ilgalaikius pasimatymus su sutuoktine ir įpareigojo Lukiškių TI-K tai padaryti.

Teismas pažymi, kad Lukiškių TI-K, nesuteikdamas H. Daktarui teisės į ilgalaikį pasimatymą su savo sutuoktine, pažeidė Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 8 straipsnį, kuris įtvirtina, kad kiekvienas asmuo turi teisę į tai, kad būtų gerbiamas jo privatus ir šeimos gyvenimas. Kadangi Lukiškių TI-K nevykdė įsiteisėjusių teismo sprendimų ir nepagrįstai apribojo pareiškėjo teisę į ilgalaikius pasimatymus su sutuoktine, teismas priteisė H. Daktarui iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo, 1000 eurų neturtinei žalai atlyginti.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Juozukas

apie sita ismata rasineja o ta kurva ir toliau rumuose gyvena ir dar per sikna gales pasivaryti

Jeigu durni,

Tai nepavydėkim Daktarui maklio. Jis jį ir zonoj susisukt sugeba, o mes superstai teisėjai šikną laižom, kol ji alimentus metus laiko priteisinėja ir pochuj jai vaiko tie interesai, toks jos protingumo, teisingumo ir sąžiningumo principas. Jis greit pakrinka,gavus pakišą. Šlykštu nuo daugelio dalykų. Daktaras tegul raukia VISUS, nes mes tik raukimui ir tinkami ir nusigyvenom iki absurdo,kuomet triumfuoja vagys,žmogžudžiai ir panašūs, jei turi babkių, jūra iki jelių. Neturi? Eik vogt

tuo

tik parodoma kokioje mes /valstybeje/ gyvename kai zmogzudziai turi daugiau visokiu nuolaidu kai tuo tarpu padorus zmones valdziazmogiu vejami is salies ir ko gero jei prokuroru butu paulauskas tai paleistu del ikalciu /stokos/ tai ? kur mes gyvename ir ar tai ne nkvd palikuoniu salis kur nacionalinis saugumas ir vsd nesutaria nors ju paskirtis analogiska tai ar neprieisime prie turku analogo tai gal /kazkam/ paranku juk neveltui siuloma mazinti seimo n. skaiciu kur greiciau galima butu isviso panaikinti ir to ko gero siekia uz. spec t. juk imperijos ir gyvuoja provokaciju deka ar ne taip p. prisiplakeliai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS