Į nežymėta kelių policijos automobilį rėžėsi girtas „Mercedes-Benz“ vairuotojas | Diena.lt

Į NEŽYMĖTA KELIŲ POLICIJOS AUTOMOBILĮ RĖŽĖSI GIRTAS „MERCEDES-BENZ“ VAIRUOTOJAS

Į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos automobilį atsitrenkė apsvaigusio vairuotojo transporto priemonė.

Policijos automobilį „Passat“, nepažymėtą skiriamaisiais ženklais, vairavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui viršininkas Alvaras Bacevičius. Jo vadovaujamo padalinio pareigūnai tiria ne tik avarijas, bet ir bylas, kuriose vairuotojams nustatomas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Avarija įvyko ketvirtadienį apie 15.20 val. Savanorių prospekte. A. Bacevičius BNS pasakojo, kad neblaivus vairuotojas, vairavęs mašiną „Mercedes-Benz“ suko į kairę ir susidūrė su jo vairuojama mašina. Per avariją niekas nenukentėjo, nestipriai apgadinti abu automobiliai. Avarijos kaltininkui buvo nustatytas 1,96 promilės girtumas.

„Jeigu vidury dienos tokiam girtume, vadinasi situacija nesikeičia, reikia ieškoti papildomų priemonių. Kada reidus darom, supranti, kad neblaivių vairuotojų yra dar labai daug“, – BNS sakė A. Bacevičius.

Nusikalstamų veikų eismo saugumui skyriaus vadovas mano, kad į kovą su neblaiviais vairuojančiais turi įsijungti ir darbdaviai, nes sulaikius neblaivų neretai aiškėja, kad jis vyko neblaivus į darbą, arba alkoholį vartojo darbe.

„Gerokai neblaivių vairuotojų padaugėja 5–15 mėnesio dienomis, kada mokami atlyginimai, tada yra sulaikomi didžiausi kiekiai neblaivių vairuotojų, ypač vidutinio ir sunkaus girtumo. Jeigu alkoholis būtų pramoga, žmogus jį reguliuotų, tačiau tai yra gyvenimo būdas“, – pastebi A. Bacevičius.

Vilniuje nuo sausio 1 dienos kai kurie neblaivūs vairuotojai policijai neblaivūs įkliuvo 3-4 kartus, teismas jiems skyrė arešto bausmes.

Neseniai trečią kartą sustabdytas vairuotojas pareigūnams pareiškė, kad vairavo ir toliau vairuos neblaivus.

Nuo metų pradžios Vilniuje ir Vilniaus rajone buvo pradėta daugiau nei 800 ikiteisminių tyrimų dėl vairavimo esant neblaiviam.

„7 iš 10 neblaivių vairuotojų sulaikomi pagal gyventojų pranešimus. Tai puikus rezultatas ir rodo, kad mes nepakantūs“, – mano A. Bacevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tai padetu sutvarkyt kultura keliuose

0.5 promiles ( gal tai panelei puse vyno taures ) nera tas pats kas 2.9 pijoko vairavimas. Lietuvoje didele problema svietimas: Tyciniai pazeidejai pastoviai pazeidineja, jie jokio turto neturi, baudu nemoka, baudos kaupiasi o jie pastoviai pazeidineja ir viska ignoruoja. Netyciniai pazeidejai, praranda darbus ( nes negali be teisiu vygdyt isipareigojimu ) ir tampa socialiai islaikytini (is mokesciu moketoju pinigu). Arba vairuoja be teisiu i darba (nors ir balivus) - ir vel papuola. Siulyciau: Jeigu isgeres ar be teisiu padaro auto ivyki, teisti kaip tycini pasikesinima arba nuzudyma. Kad ilgai sedetu. O tie kurie dalinai atsakingi, netyciniai atvejai be eismo tvarkos pazeidimu: Su lengvu girtumu - 1000 EU bauda ir atimamos teises kol bauda nebus sumoketa. Vidutinis ( pirma karta papuoles) 1000 EU ir teises ne maziau menesiui , bet grazinamos tik tada kai bauda bus sumoketa. Antra karta viesuju darbu arba 30 paru + viska daugint x2 Trecia x3

Tai padetu sutvarkyt kultura keliuose

Sunkus - pirma karta , viesuju darbu, 2000 EU ir teises ne maziau menesiui , bet grazinamos tik tada kai bauda bus sumoketa. Antra karta + 60 paru + x2 Trecia - viskas x 3 Ketvirta - x4 Tiems pastoviems pazeidejams, prie standartines baudos, jeigu buvusi bauda nesumoketa ir vel pagautas, uz kiekviena nesumoketa 100 EU - 7 paros atsedet, be islygu. Policijos biudzetas padidetu. Dirbantiems zmonesm butu finansiskai skausminga ir antra kart neprasizengtu. Pastovus pazeidejai bijotu sesti. O po to kai pirmi pora "Girtu Ereliu" atsisestu kokiem 5 metam - kiti jau zinotu pasekmes. Manau reikia lokiskos prevencijos ir svietimo - kad visuomene susitvarkytu. O ne is Taksi vairuotojo kuris ne darbo metu pripute 0.43 (isgeres viena alus) atimti teisias metams, o po to islaikyt is mokesciu moketoju pinigu ji ir jo seamos narius….

to As

Tu nebludik kad Vilniu lb kulturyngi. Jauciu is ten pats esi tai eik ipisi ir lek pavairuot gal paims draugeliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS