I. Strazdauskaitės nužudymu įtariamų pusbrolių teismas nesigaili | Diena.lt

I. STRAZDAUSKAITĖS NUŽUDYMU ĮTARIAMŲ PUSBROLIŲ TEISMAS NESIGAILI

Vilniaus apygardos teismas penktadienį dar trims mėnesiams pratęsė suėmimą įtariamiesiems plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymu, nes jie yra pavojingi visuomenei ir gali daryti naujus nusikaltimus.

Prokurorų prašymą patenkinęs teismas paskelbė, kad įtariamieji gali bėgti nuo teismo.

„Pratęsti Karoliui Bieliauskui, Mantui Bieliauskui, Leonui Bieliauskui kardomosios priemonės terminą trims mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo 2017 metų rugsėjo 10 dienos. Ši nutartis gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui. Teismas pratęsė suėmimą visiems kaltinamiesiems esant tokiems pagrindams – jie kaltinami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, tačiau vien nusikaltimo sunkumas, kaip žinote, nėra vada pratęsti, tai yra taikyti suėmimą. Turi būti pagrindai. Teismas pagrindus nustatė – pratęsė todėl, kad gali slėptis ir bėgti nuo teismo, prokuroro ar tyrėjo, taip pat gali daryti naujus nusikaltimus ir trukdyti procesui. Jie nedirba, nėra susaistyti socialiniais ryšiais su aplinka, veikė organizuotai ir apgalvotai, tai rodo didesnį jų pavojingumą, derino parodymus, slėpė įkalčius. Daugiau komentuoti negaliu, tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga ir įstatymas draudžia tai man daryti“, – sakė teisėja Laureta Ulbienė.

Trečiadienį į teismą buvo atvežti visi trys įtariamieji – Karolis, Leonas ir Mantas Bieliauskai. Visus juos gynė valstybės skirti advokatai. Penktadienio rytą skelbiant nutartis dėl suėmimo pratęsimo nedalyvavo nė vienas.

Pusbroliams Bieliauskams pateikti įtarimai dėl brutalaus jaunos merginos nužudymo iš savanaudiškų paskatų bei kitų nusikaltimų padarymo.

Birželį prokuratūra skelbė, kad suėmimas taikomas keturiems įtariamiesiems – tąkart suėmimas pratęstas trims įtariamiesiems nužudymu ir vienam įtariamajam, kuriam pateikti įtarimai nesusiję su nužudymu.

„Šiuo metu trims įtariamiesiems skirtas suėmimas, kitiems – užstatas, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – atsakyme BNS teigia Generalinė prokuratūra. 

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Gintas Ivanauskas sako, kad duomenų apie įtariamųjų skaičių šiuo metu neviešina vadovaudamasis tyrimo interesais. Prokuratūra tikina, kad šie duomenys bus pateikti po kelių mėnesių. 

Anksčiau prokuratūra skelbė, kad byloje dėl plungiškės nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo įtarimai yra pateikti daugiau nei šešiems asmenims.

Dalis įtariamųjų tyrimo metu taip pat buvo suimti ir vėliau paleisti į laisvę paskyrus kitas kardomąsias priemones, skelbia prokuratūra.

Įtarimai dėl nužudymo dabar yra pareikšti 3 įtariamiesiems, kurie šiuo metu yra suimti. Kitiems asmenims yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, plėšimų ir kitų nusikaltimų.

Prie I.Strazdauskaitės bylos tyrimo prijungtas ir tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo. Kaip I. Strazdauskaitės atveju, čia taip pat imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį. Daliai įtariamųjų I.Strazdauskaitės byloje pateikti įtarimai ir dėl šio plėšimo.

Šiame tyrime tai pat aiškinamasi, ar įtariamieji nėra įvykdę daugiau nusikaltimų.

I.Strazdauskaitė kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, tą pačią dieną sulaikyti šeši asmenys, iš jų keturi buvo suimti, dviem skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai. Ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Kauno policija taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingų teiginių dėl šių metų kovą nužudytos I.Strazdauskaitės atminimo paniekinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kas čia per '9'?.. vyksta derybos su teisėjais dėl paleidimo?..

9

9

SUSIJUSIOS NAUJIENOS