Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai | Diena.lt

ĮSPĖJA APIE VILNIAUS SENAMIESTYJE NUODIJAMUS GYVŪNUS: ŠUNĮ PURTĖ STIPRŪS TRAUKULIAI

  • 16

Virtualioje erdvėje plinta perspėjimas Vilniaus senamiestyje gyvūnus auginantiems žmonėms.

Mindaugas Anusauskas socialiniame tinkle "Facebook" rašo, kad senamiestyje, Mindaugo ir Kauno gatvių sankryžoje, primėtyta pašteto gabalų su susmaigstytom tabletėmis. Jų netrūksta po namų langais, ant pievų.

"Mes vis dar kovojame dėl savo augintinės Čilės gyvybės. Šuo, traukomas stiprių traukulių, stūgaujantis, besiveržiančiomis putomis iš burnos, buvo išvežtas į kliniką", – rašo vaikinas. Anot jo, apsinuodijęs augintinis greitai kvėpavo, nesiorientavo aplinkoje. 

"Po kelių valandų į kliniką atvežtas ir kitas šuo iš tos pačios gatvės. Tose pačiose vietose vedžiotas šuo mirė. Toje pačioje vietoje rastas ir negyvas katinas", – antradienio rytą rašė M. Anusauskas. Vilnietis paragino būti atidiems ir kitiems žmonėms, neleisti augintiniams ėsti nuo žemės bet ko. 

Žada kreiptis į policiją

Vaikino draugė Emilija Galkutė teigė, kad į policiją dėl sutrikusios šuns sveikatos jie kol kas nesikreipė, tačiau žada tai padaryti artimiausiu metu. 

Vilniaus apskrities policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas portalui teigė, kad iki antradienio popietės pareiškimų apie tokius incidentus policija negavo. "Kas gresia pažeidėjui šiuo atveju sunku pasakyti, nes reikia atlikti tyrimą, ar tikrai gyvūnai yra nuodijami. Tačiau norint pradėti tyrimą, reikia gauti žmogaus kreipimąsi. Jeigu gyvūnas žūtų, tuomet gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė", – sakė policijos atstovas.

GALERIJA

  • Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai
  • Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai
  • Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai
  • Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai
  • Įspėja apie Vilniaus senamiestyje nuodijamus gyvūnus: šunį purtė stiprūs traukuliai
E. Galkutės "Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

O

Kai dėl Londono, tai melas. Gyvendama vakarų ir Roterhythe (Centre) Londone metus nei vieno šuns nesu mačiusi, niekas čia šunims netarnauja, o ir skaičiau įstatymai griežti, jei neturi pakankamo gyv. ploto kur palakstyti, kad gyvūnas nesijaustų kaip kalėjime

Šeškas

Turiu šunį, vedžioju su pavadėliu, sisiot bet kur neleidžiu, viską susirenku. Antsnukiai, kaip žinia, jau seniai nėra privalomi, išskyrus tam tikros veislės šunis. Bet kažkoks nevisprotis primėto užnuodytos dėšros, ir dzin koks aš atsakingas šeimininkas, akimirką nusisukau ir mano šuns nebėr. Čia jum normalu? O jei šitam psichui trukdo ir paukščiai, katės, kieme šūkaujantys jūsų vaikai? Gal jūs pats jam užkliuvote? Irgi gali naikint, nuodyt? Jei jau kam trukdo gyvūnai, yra žmoniškų priemonių su tuo kovoti. Neturit teisės nė vienam gyvam padarui sukelt tokių kančių. Normalus žmogus niekad taip nepasielgs. O nenormaliems, yra teisinės priemonės. Policijoje dėl šio įvykio jau grupinis ieškinys. Aplink daug kamerų, tikėtina, jog kažkur bus užfiksuota. Šeimininkai prašys atlyginti žalą. Tarp mirusių, berods, vienas veislinis buvo. Tokio kaina gali siekt ir 1000 eur, tai bus labai smagu, jei gaus tokias baudas...

...

Londone nuo šunų šlapimo jau ir senieji ketaus žibintai pradėjo griūt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS