Keršto aktas: moteris bute rado išpiltą gyvsidabrį | Diena.lt

KERŠTO AKTAS: MOTERIS BUTE RADO IŠPILTĄ GYVSIDABRĮ

  • 1

Vilniuje, Karoliniškių rajone, bute rasta išpilto gyvsidabrio. Dėl incidento jame gyventi žmonėms neleidžiama, butas užrakintas ir užplombuotas policijos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė BNS sakė, kad trečiadienį gyvsidabrio koncentracija tame bute leistiną viršijo tris kartus. Pirminė demerkurizacija buvo atlikta, tačiau gyventojai buvo rekomenduota laikinai jame negyventi.

„Šitas butas dar yra užterštas“ , – BNS sakė A.Razmienė.

Pirminiais duomenimis, iš užsienio su dukra į butą R.Jankausko gatvėje grįžusi 43 metų moteris rado išpiltą gyvsidabrį. Pavojingo sveikatai metalo rasta ir virtuvėje, ir patalynėje, taip pat ant darbinio stalo.

Buto savininkė parašė pareiškimą policijai dėl įvykio. Ji nurodė, kad buto raktus turėjo jos buvęs draugas ir įtaria, kad jis galėjo išpilti gyvsidabrį.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnį, kuris numato atsakomybę už nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Ketvirtadienį daugiabučiame name apsilankę specialistai patikrino kitus butus, laiptinę, rūsius, tačiau ten gyvsidabrio neaptiko. Ugniagesiai gelbėtojai užsandarino buto, kuriame rasta gyvsidabrio, ventiliacines angas.

Gyvsidabris yra nuodingas žmogaus sveikatai. Patekęs į organizmą, jis kaupiasi inkstuose, kepenyse, smegenyse, kauluose ir trikdo jų funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

moteris

Lengvas sveikatos sutrikdymas AR TERORIZMAS!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS