Merginos išžaginimu įtariamas „alfa vyras“ lieka už grotų | Diena.lt

MERGINOS IŠŽAGINIMU ĮTARIAMAS „ALFA VYRAS“ LIEKA UŽ GROTŲ

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį dviem mėnesiams pratęsė suėmimą fotografu apsimetusiam, ir įtariama, merginą išžaginusiam vyrui.

Suimtasis – „alfa vyru“ save vadinantis Airinas Arutiunianas, prisistatinėdavęs fotografu Dovydu.

A. Arutiunianas iš pradžių buvo suimtas mėnesiui. Jo advokatas dėl šios sankcijos buvo parašęs skundą Vilniaus apygardos teismui, tačiau teismas skundą atmetė ir suėmimą paliko galioti.

Įtariamojo advokatas Julius Jasaitis BNS sakė, kad skųs ir ketvirtadienį priimtą Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį.

„Nesutinku ir aš, kaip teisininkas, ir klientas. Jeigu Lietuva yra teisinė valstybė, žmogaus teisių suvaržymas turėtų priklausyti nuo surinktų įrodymų patikimumo, o ne nuomonės apie įtariamąjį, ar jo veiklą, ypač jei ją neigiamai vertina visuomenė arba žurnalistai“, – BNS sakė J. Jasaitis.

Pasak advokato, teismas suėmimo sankciją motyvuoja, kad vyras gali slėptis nuo tyrimo ir teismo, yra gimęs Jerevane, o jo tėtis gyvena Armėnijoje, o įtariamasis kurį laiką gyveno JAV ir neturi stiprių ekonominių ir socialinių ryšių su Lietuva.

„Nei Armėnija, nei Amerika nėra Europos Sąjungos šalys, yra vizų režimas, be dokumentų ten nukeliauti praktiškai neįmanoma. Jis yra gyvenęs pas motiną bute Jurbarke, jis nuolatinis Lietuvos gyventojas, motina labai juo rūpinasi, sakyti, kad neturi ryšių Lietuvoje...Juk yra apykojė, užstatas,“ – teismo skirta kardomąja priemone stebėjosi J. Jasaitis.

Jis teigė, kad įtarimų jo ginamajam nepadaugėjo – kaip ir anksčiau A. Arutiunianas įtariamas vienos merginos išžaginimu, pasinaudojant jos bejėgiška būkle.

„Prokuroras rašo, kad pas įtariamąjį yra dar daug merginų adresų ir telefonų. Kodėl jis turi būti suimtas, kol tikrins visų merginų duomenis? “, – BNS sakė J. Jasaitis.

Jis pažymėjo, kad mergina dėl galimo išžaginimo „sureagavo“ po trijų savaičių, o jos tėvai kreipėsi į įtariamąjį prašydami pinigų, o dabar pareiškė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

„Kažkokią žinutę (A. Arutiunianui - BNS) jam parašė merginos tėvai, mano duomenimis. Turinio nežinau, bet supratau, kad prašė pinigų“, – BNS sakė J. Jasaitis.

Liepos viduryje Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad policija sulaikė „alfa vyrą“ A. Arutiunianą, įtariamą dėl merginų prievartavimo.

Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo, nustatė, kad fotografu Dovydu prisistatantis asmuo internete ieškojo merginų, norinčių tapti fotomodeliais.

Pažadėjęs tarptautinę modelio karjerą, jis sutardavo dėl fotosesijos, atsivedavo merginą į butą Vilniuje, fotografuodavo, o vėliau, galbūt apsvaiginęs nenustatytais preparatais ir pasinaudodamas bejėgiška būkle, lytiškai santykiaudavo prieš nukentėjusiosios valią.

Bute atlikus kratą aptikta paslėptų vaizdo kamerų. Policijos duomenimis, fotosesijų nuotraukos ir paslėptomis kameromis padaryti vaizdo įrašai galbūt buvo naudojami nusikalstamiems tikslams.

Turima duomenų, kad panašiomis aplinkybėmis nukentėjusių merginų gali būti daugiau nei šiuo metu žinoma policijai.

Pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, nukentėjusius panašiomis aplinkybėmis ir nesikreipusius į teisėsaugą ar žinančius nukentėjusių moterų bei merginų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS