Miške Vilniaus rajone rastą kūdikį augina giminaičiai, tėvas juo rūpintis nepanoro | Diena.lt

MIŠKE VILNIAUS RAJONE RASTĄ KŪDIKĮ AUGINA GIMINAIČIAI, TĖVAS JUO RŪPINTIS NEPANORO

Kovo pradžioje miške Vilniaus rajone rastas kūdikis perduotas giminaičiui, tėvas nepanoro auginti mažylio.

ELTA primena, kad kovo 4 dieną Vilniaus rajone, maždaug už 11 kilometrų nuo Pilaitės, Girulių miške, pasieniečių sraigtasparnis iš oro aptiko dingusią 32 metų moterį su trijų mėnesių mergyte. Jos buvo ieškomos parą.

Vėliau vaiko teisių gynėjai kreipėsi į Jungtinės Karalystės už vaiko teisių apsaugą atsakingą instituciją, prašydami padėti rasti vaiko tėtį bei suteikti informaciją, ar šeimai buvo teiktos paslaugos. Šeima anksčiau gyveno užsienyje.

„Vaikui ir mamai vaiko teisių gynėjų socialiniai partneriai teikia visą reikalingą pagalbą. Vaikas šiuo metu yra saugus, jo globa buvo paskirta žmogui, kuris su vaiku yra susijęs giminystės ryšiais. Vaiko teisių gynėjams pavyko susisiekti su vaiko tėčiu Jungtinėje Karalystėje, tačiau jis neišreiškė noro bendrauti su vaiku“, – rašoma Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovės Ievos Daukšienės atsakyme Eltai.

Vilniuje iš namų Pilaitės rajone išėjusios ir dingusios jaunos moters su trijų mėnesių kūdikiu ieškojo ne tik pasieniečių sraigtasparnis – policija pasitelkė tarnybinius šunimis ir termovizorius, į paieškas buvo pasitelkti ir ugniagesiai gelbėtojai, jie žvalgė vandens telkinius Moteris su vaiku buvo dingusi ir anksčiau, tačiau tada ją pavyko greitai surasti.

Vaiko teisių gynėjai sako, jog svarbu žinoti, kad vaikelio susilaukusios mamos dažnai yra itin pažeidžiamos, gali susidurti su emociniais sunkumais ar depresija, tad itin svarbu, kad šalia esantys artimieji pastebėtų šias būsenas, padėtų mamai, nukreiptų pagalbos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

elena

tai kaip ji Lietuvoj o tevas JK su tokiu mazu vaiku kaip ji ia atsirado

o

kam man tas vargas pagalvojo tetusis,kai uzsinoresiu isskaptuosiu kita,va kaip lengvai tariama ne ir sazine jo tikrai neuzgraus

Anonimas

Su bet kuom birbinasi tos lervos tik vaikus kankina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS