Močiutę su anūke pražudęs autobuso vairuotojas kalėjimo išvengė | Diena.lt

MOČIUTĘ SU ANŪKE PRAŽUDĘS AUTOBUSO VAIRUOTOJAS KALĖJIMO IŠVENGĖ

  • 1

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį lygtine bausme nuteisė Vilniaus viešojo transporto vairuotoją, kuris perėjoje mirtinai sužalojo močiutę su anūke.

Iljai Bialikui skirta dvejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jo vykdymą atidedant trejiem metams, tokiam pačiam laikui iš nuteistojo atimta teisė vairuoti, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Guoda Paužaitė.

Žuvusios mažametės tėvams iš viso priteista 60 tūkst. eurų neturtinės ir 1031 euras turinės žalos. Per avariją motinos netekusiems sūnui ir dukrai priteista po 16 tūkst. eurų. Šiuos ieškinius turės padengti vairuotojo darbdavys ir Lietuvos draudimas.

Skaudi avarija įvyko 2014 metų pradžioje Vilniuje, Laisvės prospekto reguliuojamoje sankryžoje. Tyrimo duomenimis, 46 maršruto autobuso „Volvo 7700“ vairuotojas 62 metų I.Bialikas sankryžoje suko į Laisvės prospektą ir autobusas kliudė per perėją ėjusias mergaitę ir jos močiutę.

Sunkiai sužalotos nukentėjusiosios - 69 metų J.L. ir 8 metų mergaitė - žuvo įvykio vietoje. Nustatyta, kad jos per perėją ėjo degant žaliam šviesoforo signalui.

Tyrimo metu buvo gautos Lietuvos teismo ekspertizės centro, Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistų išvados, apklausti įvykio liudininkai, atlikti kiti būtini procesiniai veiksmai.

Remiantis specialistų išvadomis, įvykio metu autobuso vairuotojas buvo blaivus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai jei

jos ejo per zalia o jas suvazinejo ir tik gavo liktinai tai matosi kaip pas mus reguojama i teisybe ir pazeidimus keliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS