Muitininkai aptiko nelegalaus alkoholio sandėlį | Diena.lt

MUITININKAI APTIKO NELEGALAUS ALKOHOLIO SANDĖLĮ

  • 2

Vasario 9 d. rytą patikrinę vieną iš Vilniaus Naujininkų gyvenamųjų namų, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai sulaikė beveik 2,5 tonas, įtariama, falsifikuotos degtinės „Kremliovskaja vodka“.

Ten pat sulaikyti ir 5 asmenys – Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir net Moldovos piliečiai, įtarti nelegalaus alkoholio gabenimu ir sandėliavimu.

2017 m. pabaigoje MKT pareigūnai Vilniuje ir Kaune jau buvo sulaikę panašius nelegalaus alkoholio krovinius.

Turėdami informacijos apie galimai sandėliuojamą nelegalų alkoholį, MKT pareigūnai penktadienį, apie 11 val. ryto, netikėtai patikrino vieną iš Vilniaus Naujininkų rajono individualių gyvenamųjų namų. Namo kieme pareigūnai prie dviejų automobilių – krovininio „Man“ ir mikroautobuso −  užklupo besidarbuojančių asmenų grupę. Iš viso buvo sulaikyti 5 asmenys, tikras „internacionalas“ – turintys Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir net Moldovos pilietybes. Vyriškiai, panašu, kaip tik ruošėsi iškrauti atgabentą alkoholį – „Man“ puspriekabėje prie palečių su alkoholio dėžėmis jau buvo pastatytas palečių gabenimo vežimėlis.

Abiejose mašinose rastas didelis kiekis nelegalaus alkoholio – 2 480 litrų degtinės „Kremliovskaja vodka“ ir „Vladimir Monomach“. Preliminariais duomenimis, svaigalai veikiausiai falsifikuoti – visi buteliai be banderolių, šiuo metu muitinės laboratorijoje atliekama jų ekspertizė.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Manoma, kad šis nelegalaus alkoholio krovinys į Lietuvą įvežtas iš Latvijoje veikiančio spirito fabriko. Analogišką falsifikuotų svaigalų siuntą – apie 2 tūkst. tokios pat degtinės „Kremliovskaja vodka“ muitinės kriminalistai Vilniuje sulaikė 2017 m. lapkritį. Alkoholį iš Latvijos į Vilnių atvežė Rusijos pilietis. Dar 3 tonas nelegalaus (manoma, irgi latviškos kilmės) spirito MKT pareigūnai 2017 m. gruodžio viduryje sulaikė Kaune.

Nuo 2017 m. antrojo pusmečio MKT analitikai fiksuoja pokyčius nelegalioje alkoholio rinkoje. Stiprėja tendencija, kai į Lietuvą vis dažniau įvežami falsifikuoti alkoholiniai gėrimai arba tokių gėrimų gamybai reikalinga žaliava.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonilėnas

Dėkokim Karbauskiui su Verta. Čia tik žiedeliai.

...

"Muitininkai aptiko nelegalaus alkoholio sandėlį" - ta prasme: "Jiems nežinomo...".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS