Narkotikų byla: iš nuteistojo konfiskuota beveik pusė milijono litų | Diena.lt

NARKOTIKŲ BYLA: IŠ NUTEISTOJO KONFISKUOTA BEVEIK PUSĖ MILIJONO LITŲ

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį dėl neteisėto disponavimo narkotikais ir jų kontrabandos. Iš vieno nuteistojo konfiskuota beveik pusė milijono litų.

Daugeliui nuteistųjų paskirtos realios laisvės atėmimo bausmės. Prokuratūrai nepavyko įrodyti, kad veikė organizuotas nusikalstamas susivienijimas, todėl dėl šio kaltinimo visi buvo išteisinti.

Teisėja Ainora Kornelija Macevičienė paskelbė, kad nusikaltimai buvo padaryti veikiant organizuotoje grupėje.

Viena ilgiausių laisvės atėmimo bausmių – 9 metų ir 6 mėnesių – nuteistas grupuotės vadovu laikytas Erikas Navickas.

Iš jo taip pat konfiskuotas turtas 433 500 litų – tai yra 125 550 eurų. Nusikaltimai buvo įvykdyti 2011-2012 metais, tuo metu Lietuvoje cirkuliavo litas, pinigus pareigūnai aptiko litais.

E. Navickui reikės kalėti mažiau nei skyrė teismas – vyras 2012-2015 metais buvo laikomas suimtas, kardomajame kaltinime išbūtas laikas įskaitomas į bausmės laiką.

Jo sutuoktinei Editai Navickienei teismas skyrė pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmę.

Dariui Deimantavičiui skirta aštuonerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Vyras 2012-2015 metais buvo suimtas, todėl kalės mažiau.

Rimui Janulevičiui buvo skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė. Kadangi vyras 2012-2015 metais buvo laikomas suimtas, teismas paskelbė, kad R. Janulevičius laikomas pilnai atlikusiu bausmę. Jam panaikintos visos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, grąžinti asmens dokumentai ir daugiau nei 8 tūkst. eurų piniginis užstatas.

Virginijus Gruodis nuteistas kalėti pusaštuntų metų, Ričardas Gruodis nuteistas penkeriems metams, tačiau subendrinus su bausmėmis už kitus nusikaltimus, jam skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Vienas asmuo buvo išteisintas visiškai, dar trims skirtos baudos. Kadangi  vyrai buvo laikomi suimti, viena para prilyginta tam tikram MGL skaičiui, todėl du iš šių nuteistųjų pripažinti jau atlikę bausmę.

Darius Bulašas kalės pusseptintų metų, jis trejus metus praleido būdamas kardomajame suėmime, dalį bausmės jis jau atliko. Jis ir penkerių metų laisvės atėmimo bausme nubaustas Sergejus Eltermanas Policijos departamentui turės sumokėti per 1 tūkstantį eurų ekstradicijos išlaidų.

Teisėjai skaitant nuosprendį, jo klausę asmenys reiškė didelį nepasitenkinimą bausmėmis, ypač E. Navickienei paskirta ilga laisvės atėmimo bausme.

Advokatai žada skųsti nuosprendį, jie sako, kad nepagrįstai buvo remtasi nuo atsakomybės atleisto asmens parodymais.

Bylos duomenimis, 2011-2012 metais nuteistieji kontrabanda iš Lietuvos į Švediją ir Daniją ne kartą gabeno bei pasikėsino gabenti labai didelius kiekius psichotropinių medžiagų kiekius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS