Nuteistas Konkurencijos tarybos darbuotojui kyšį siūlęs verslininkas | Diena.lt

NUTEISTAS KONKURENCIJOS TARYBOS DARBUOTOJUI KYŠĮ SIŪLĘS VERSLININKAS

  • 0

Verslininkas Dmitrijus Jaruševičius nuteistas už bandymą papirkti Konkurencijos tarybos darbuotoją.

Siekdamas, kad tarybos tyrimas dėl įmonių „Rovaltra“ ir „Žagarės inžinerija“ galimo kartelio būtų joms palankus, jis siūlė 14,5 tūkst. eurų kyšį tarybos vyriausiajam specialistui.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį skyrė D. Jaruševičiui dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams, ir 7,5 tūkst. eurų baudą.

Konkurencijos taryba pranešė, kad D. Jaruševičiui pasiūlius kyšį, tarybos darbuotojas iškart kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

2016 metais taryba tyrė, ar „Rovaltra“ ir „Žagarės inžinerija“, dalyvaudamos viename iš technikos tiekimo konkursų, buvo sudariusios draudžiamą susitarimą. Baigus tyrimą, taryba įmonėms skyrė baudas už komercinių pasiūlymų derinimą: „Rovaltrai“ – 70,4 tūkst. eurų, „Žagarės inžinerijai“ – 33,4 tūkst. eurų.

„Rovaltra“ prekiauja įvairia technika, tiekia serviso paslaugas ir atsargines dalis, o „Žagarės inžinerija“ stato pramonės objektus, kogeneracines jėgaines, įrengia inžinerinius tinklus, garo bei vandens šildymo katilus.

Teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS