Nuteistas pėsčiąją partrenkęs vairuotojas | Diena.lt

NUTEISTAS PĖSČIĄJĄ PARTRENKĘS VAIRUOTOJAS

  • 0

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį lygtine bausme nubaudė vairuotoją, kuris, važiuodamas atbulas, sunkiai sužalojo pėsčiąją.

38 metų A.G. paskirta bausmė buvo subendrinta su 2013 metais Vilniaus miesto apylinkės teismo paskirta bausme. Teismas vyrui skyrė subendrintą bausmę – laisvės atėmimą aštuoniems mėnesiams su 7600 eurų bauda.

Laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas pusantrų metų, įpareigojant nuteistąjį bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, pranešė teismas.

Taip pat A.G. vieneriems metams uždrausta vairuoti transporto priemonę. Teisė vairuoti atimta minimaliam įstatymo numatytam laikotarpiui, nes kaltinamasis susitaikė su nukentėjusiąja ir ji jam atleido, taip pat atkreipiant dėmesį į A.G. šeimos bei darbo poreikius.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad vairuotojas padarė neatsargų nusikaltimą, prisipažino padaręs nusikalstamą veiką bei nuoširdžiai gailisi.

Bylos duomenimis, A.G. kartą jau buvo teistas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, dėl kurio žmogui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Taip pat nuo 2006 metų jis šešis kartus baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus - vieną kartą už vairavimą išgėręs, du kartus atsisakė pasitikrinti blaivumą.

A.G. šių metų vasario mėnesį Vilniuje, Laisvės prospekte, važiuodamas atbulas pravažiavimu, kuriame eismas draudžiamas, partrenkė pro automobilio galinę dalį ėjusią pėsčiąją, kuriai dėl patirtų sužalojimų buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS