Vilniaus gatvėse – chaosas: daug avarijų, sustojo autobusai | Diena.lt

VILNIAUS GATVĖSE – CHAOSAS: DAUG AVARIJŲ, SUSTOJO AUTOBUSAI

Vilniaus policija įspėja, kad trečiadienio rytą Vilniaus gatvės yra labai slidžios, įvyko daug avarijų, sutriko autobusų ir troleibusų eismas.

Policija pranešė, kad Vakariniame aplinkkelyje įvyko dvi avarijos, Kirtimų gatvėje (nuo Pagirių gatvės link Gariūnų) susidūrė penki automobiliai. Nemenčinės plente ties nusukimu į Kairėnų gatvę į atitvarus atsitrenkė vilkikas.

Taip pat į atitvarus atsitrenkė automobilis ant Ukmergės gatvės viaduko.

Sustojo autobusai ir troleibusai

Kaip apie 8 val. BNS sakė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Tomas Šiuškus, viešojo transporto eismas sutriko dėl bendrų spūsčių.

„Jokių gedimų tinkle tikrai nėra. Iš tikrųjų viešojo transporto vairuotojai stengiasi važiuoti saugiai, bet, kaip ir sakiau, kadangi (...) mieste yra spūstys, praktiškai vos ne viso viešojo transporto eismas yra sutrikęs“, – teigė jis.

Vilniaus tvarkymo įmonė „Grinda“ pranešė, kad dėl slidžios gatvių dangos galimi kai kurių autobusų ir troleibusų vėlavimai, dalis viešojo transporto kreipiamas kitomis gatvėmis. Bendrovės duomenimis, ypač vėluoti gali 18, 35, 36, 46, 57, 66, 6G maršrutų autobusai, galimi 2, 7, 10, 16 maršrutų troleibusų vėlavimai. Sutriko ir 10, 34, 49, 50, 69 maršrutų autobusų eismas – slidu Didlaukio gatvėje, maršrutai nukreipiami per Kalvarijų ir Ateities gatves. 18 maršruto autobusai nukreipiami be užsukimo į Dvarčionis. Dėl slidaus kelio tarp Kurklių ir Verkių Riešės stotelių sustojo 36, 66 maršrutų autobusų eismas.

„Grinda“ informuoja, kad trečiadienio naktį lijo, temperatūra buvo pliusinė, todėl kelių barstyti nereikėjo. Tačiau apie 6 val. staiga pasikeitė vėjas ir gatvių paviršių aptraukė ledas. Barstytuvai išvyko į sostinės gatves, pirmiausia buvo valomos užmiesčio gatves, kur temperatūra žemesnė, iš ten atėjo pirmieji signalai apie slidžią dangą.

8 val. duomenimis, ypač sudėtingos eismo sąlygos ant tiltų ir viadukų.

Lietuvos automobilių kelių direkcija vairuotojus taip pat įspėja, kad didžiojoje šalies dalyje ant kelių dangų susiformavo plikledis. Čia slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi.

„Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo“, – sako kelininkai.

Šiaurės rytiniuose rajonuose dėl naktį buvusio snygio keliai vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Jie yra barstomi ir valomi.

Pietų Lietuvoje keliai drėgni. Vilniaus ir Trakų rajonuose silpnai lyja, Švenčionių rajone šlapdriba, kitur kritulių nėra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vakariniuose ir pietiniuose rajonuose numatoma šlapdriba, lietus.

Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Susidūrė 5 mašinos, sužeista vairuotoja

Per plikledį Vilniaus pakraštyje įvyko masinė avarija – susidūrė 5 automobiliai. Per avariją buvo nublokšta vairuotoja, kuri išlipo pastatyti avarinio ženklo. 40-metė moteris paguldyta į ligoninę.

Eismo nelaimė įvyko apie 6.33 val. Pavilnionių gatvėje, sukant į Vakarinį aplinkkelį, BNS pranešė policija.

Krovininį automobilį „Volvo“ vairavęs 30-metis vyras pamatė, kad važiuojamojoje kelio dalyje, po eismo įvykio pirmoje eismo juostoje, skersai stovi automobilis „Peugeot“. Šalia automobilio stovėjo jo vairuotoja, ji buvo išlipusi tam, kad pastatytų avarinį ženklą.

Vilkiko vairuotojas ėmė stabdyti, tačiau mašinos nesuvaldė ir kliudė automobilį „Peugeot“.

„Peugeot“ vairuotoja, pamačiusi atvažiuojantį nevaldomą vilkiką „Volvo“, ėmė bėgti į šoną, kad jos nekliudytų. Tačiau ją į šoną bloškė, kaip manoma, vilkiko kliudytas jos pačios automobilis „Peugeot“, moteris buvo sužalota“, – BNS pasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

Po to „Volvo“ dar atsitrenkė į automobilį „Audi“, šis nuo smūgio pariedėjo į priekį ir atsitrenkė į automobilį „Ford“. „Ford“ atsitrenkė į kitą „Audi“.

„Eismo įvykio metu buvo apgadintos penkios transporto priemonės“, – sakė P. Radvilavičius.

Sužeista „Peugeot“ vairuotoja vėliau pareigūnams pasakojo, kad važiavo Vakariniu aplinkkeliu link Karoliniškių, jos mašiną sumetė ir ji atsitrenkė į kelio atitvarus. Nukentėjusiai ligoninėje nustatytas šonkaulio lūžis, kojos žaizda ir galvos sumušimas. Dėl jos sužalojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Trakų rajone, netoli Miciūno kaimo, 7.30 val. apvirto automobilis „Mercedes-Benz“, jos vairuotojai lūžo stuburo slankstelis.

Policijos duomenimis, trečiadienio rytą Vilniaus apskrityje įvykusiose 7 avarijose nukentėjo žmonės. Avarijų skaičius, palyginti su kitomis dienomis, išaugo 4 kartus.

„Nuo 6 val. iki 9.30 val. trečiadienį užregistruoti 69 techniniai įvykiai. Palyginti, vakar tokiu pat metu buvo 19 techninių įvykių, įskaitinių nebuvo“, – BNS sakė P.  Radvilavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kam Vilniui tie autobusai?..

Varela

Ar jums reikia paskolą pasiruošti naujųjų metų?; jūsų vaikams ir jūsų šeimai? el. paštas: varelalidia79@gmail.com Mes siūlome paskola nuo 1000 € iki 850.000 € ir daugiau, mūsų palūkanų norma yra 2% per metus. Jei esate tikrai domina, prašome susisiekti su mumis el. paštu Čia yra mūsų el. paštas: varelalidia79@gmail.com

SUSIJUSIOS NAUJIENOS