Policininkais apsimetę plėšikai kalėjimo išvengė | Diena.lt

POLICININKAIS APSIMETĘ PLĖŠIKAI KALĖJIMO IŠVENGĖ

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį byloje, kurioje du jaunuoliai buvo kaltinti, jog apsimetę policininkais apiplėšė praeivį.

Kaltu dėl policininko vardo pasisavinimo buvo pripažintas tik Leonidas Žukovskis, kitas jaunuolis dėl šio kaltinimo buvo išteisintas, nuteistas už kitus nusikaltimus. Nustatyta, kad jis sėdėjo automobilyje, kol jo bendras aukai aiškino esąs pareigūnas.

L.Žukovskis pripažintas kaltu ir dėl plėšimo, padaryto panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą. Jis taip pat nuteistas dėl neteisėto laisvės atėmimo, dokumento pagrobimo ir kt. Už tai paskirta kalėti dvejus metus, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Bausmės atidėjimo laikotarpiu vaikinas įpareigotas nuo 22 val. iki 6 val. neišeiti iš namų, be leidimo neišvykti iš gyvenamosios vietos, atlyginti turtinę žalą nukentėjusiajam. Teismas taip pat konfiskavo L.Žukovskiui priklausantį automobilį „Opel Astra“.

Jo bendras Sergejus Stankevičius pripažintas kaltu dėl plėšimo, neteisėto laisvės atėmimo ir kitų nusikaltimų. Šiam jaunuoliui skirta vienerių metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Ji taip pat atidėta trejiems metams.

Teismas išaiškino abiem nuteistiesiems, kad jei jie nevykdys paskirtų pareigų arba padarys administracinius nusižengimus, bausmės vykdymo atidėjimo sąlygos jiems gali būti pakeistos arba bausmės vykdymo atidėjimas gali būti panaikintas ir jie gali būti pasiųsti atlikti teismo nuosprendžiu jiems paskirtą terminuoto laisvės atėmimo bausmę.

Pernai rugsėjo 24-osios naktį į Vilniaus policijos pareigūnus kreipėsi 28 metų vyras ir nurodė, kad jis buvo apiplėštas grasinant ginklu.

Nukentėjusysis papasakojo, kad apie 2 val. jam einant Pelesos gatve, prie jo privažiavo automobilis, jame buvo du vaikinai. Vienas jų prisistatė Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnu, parodė pažymėjimą ir pareiškė, kad šiame rajone įvykdytas plėšimas ir, kad vyras esą atitinka įtariamo asmens požymius, todėl jam reikės važiuoti į policijos komisariatą.

Įsodinę pareiškėją į automobilį, tariami policininkai nuvežė jį į atokią Tunelio gatvę ir ten, grasindami ginklu, apiplėšė ‒ pavogė telefonus, vyrišką rankinę su pinigais ir dokumentais.

Nors nukentėjęs vyras neįsidėmėjo plėšikų automobilio valstybinio numerio, spalio 4 dieną kriminalistai sulaikė jų kolegomis apsimetinėjusius asmenis – tuomet 20 ir 24 metų vilniečius.

Per kratas jų namuose metu rastos vienkartinės surišimo priemonės, vienkartinės pirštinės, „Airsoft“ pistoletas ir kt.

Tyrėjai nustatė, kad nusikaltimo metu nukentėjusiajam paprašius paskambinti Bendruoju pagalbos telefonu, jie neatsisakė ir paskambinę paaiškino, kad vyksta plėšimo tyrimas ir jie dirba su galimu įtariamuoju. Vėliau jau tikrieji sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai naudojo šiuos garso įrašus kaip įrodymus.

Situaciją dėl šio nusikaltim aiškinosi ir prokuratūra. Išanalizavus plėšimo bylos medžiagą paaiškėjo, kad nuo plėšikų nukentėjusį pilietį asmenys, prisistatę policijos pareigūnais, paprašė sėsti į automobilį ir vykti į policijos komisariatą. Nukentėjusysis nurodė, kad važiuojant automobiliu jam kilo įtarimas, jog jį veža policininkais apsimetę žmonės.

Jis paskambino Bendrosios pagalbos telefonu 112 ir atsiliepusio operatoriaus paprašė patikrinti, ar jį veža tikri policijos pareigūnai. Operatorius paprašė perduoti ragelį jį vežusiam asmeniui ir, pakalbėjęs su juo, nukentėjusįjį patikino, kad taip, tai pareigūnai, kurie pristatys jį į policijos komisariatą, nes įtaria plėšimu.

Peržiūrėjus plėšimo bylos medžiagą prokurorui kilo įtarimų kad BPC darbuotojas, į kurį kreipėsi apiplėštas pilietis, nesuteikė jam reikiamos pagalbos.

Gairės: plėšikai, teismas, byla
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jo jo tie patys

Man skambino tie patys -prisistate griausmingai KRIMINALINĖ POLICIJA!!!! !!!!

Gugis

Gerai skamba: plesikai isvenge kalejimo. Tikra betvarke.

AS

PASODINCIAU TEISEJUS UZ GROTU VISUR MELAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS