Prie Baltarusijos sienos sučiuptas šalčininkietis: atėjo susirinkti kontrabandinių cigarečių | Diena.lt

PRIE BALTARUSIJOS SIENOS SUČIUPTAS ŠALČININKIETIS: ATĖJO SUSIRINKTI KONTRABANDINIŲ CIGAREČIŲ

  • 0

Šalčininkų rajone pasieniečiai aptiko per 4 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų ir sulaikė jų pasiimti atėjusį vyrą.

Šeštadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone prie Paūdronių kaimo vaizdo stebėjimo sistema užfiksavo žmogaus siluetą, upeliu judantį link valstybės sienos su Baltarusija.

Kaip pranešė VSAT, pasieniečiai nedelsdami sureagavo – į nurodytą vietą išvyko mobilusis patrulis. Nuvykę ten, maždaug už 20 metrų nuo valstybės sienos pasieniečiai aptiko de juodu polietilenu apvyniotus ryšulius. Ir sulaikė jų pasiimti atėjusį vyrą. Be to, netoliese rado radijo stotelę su krovikliu.

Ryšuliuose buvo 4 tūkst. 250 pakelių cigarečių „Fest“, „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų pasiimti atėjo 36-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Jį pasieniečiai pristatė į Padvarionių užkardą. Už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą – buvimą valstybės sienos apsaugos zonoje be leidimo – šalčininkiečiui skirtas įspėjimas.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tai šalčininkiečiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos vyras paleistas. Cigaretės laikinai saugomos Padvarionių pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Prie Baltarusijos sienos sučiuptas šalčininkietis: atėjo susirinkti kontrabandinių cigarečių
  • Prie Baltarusijos sienos sučiuptas šalčininkietis: atėjo susirinkti kontrabandinių cigarečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS