Advokatas D. Zagreckas bus suimtas dar mėnesį | Diena.lt

ADVOKATAS D. ZAGRECKAS BUS SUIMTAS DAR MĖNESĮ

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį dar mėnesiui pratęsė suėmimą teisėjų ir advokatų korupcijos byloje įtarimų sulaukusiam advokatui Drąsučiui Zagreckui.

Generalinė prokuratūra prašė suėmimą pratęsti dviem mėnesiams.

„D. Zagreckas linkęs bendradarbiauti, išreiškė polinkį bendradarbiauti su pareigūnais, pradeda duoti parodymus“, – žurnalistams sakė teisėjas Mindaugas Striaukas.

D. Zagrecką į teismą atlydėjo du policijos pareigūnai. Vedamas teismo koridoriais, suimtas teisininkas atrodė geros nuotaikos, šypsojosi. 

BNS žinioms, D. Zagreckas yra sulaukęs daugiausiai įtarimų iš visų daugiau nei 40 byloje minimų asmenų. Neseniai jam pateikti nauji įtarimai dėl korupcijos. D. Zagreckas taip pat įtariamas prekyba poveikiu, kyšininkavimu.

D. Zagreckui posėdyje atstovavo du advokatai – Auksanas Čiupaila ir Ingrida Botyrienė. Jie nesutiko su prokurorės Vilmos Vidugirienės prašymu pratęsti suėmimą, siūlė skirti bet kokią kitą su laisvės atėmimu susijusią kardomąją priemonę.

Prokurorė teismui sakė, kad įtariamasis gali trukdyti tyrimui ir daryti naujus nusikaltimus, todėl turi likti suimtas.

Vasario pabaigoje advokatas buvo suimtas mėnesiui.

D. Zagrecko advokatė I. Botyrienė BNS yra sakiusi, kad dėl vasarį Vilniaus miesto apylinkės teismo skirto suėmimo buvo padavusi skundą. Tačiau Kauno apygardos teismas jo nenagrinėjo ilgą laiką, o vėliau advokatė skundą atsiėmė.

Kaltinimų korupcija sulaukęs žinomas advokatas D. Zagreckas dalyvavo garsiose bylose, dėl jo suėmimo pastaruoju metu nebuvo nagrinėjamos kai kurios bylos teismuose.

D. Zagreckas 21 metus turi savo vardo kontorą Vilniuje, 2013 metais jis atstovavo Rusijos piliečiui Dmitrijui Ustinovui, suimtasis buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms baudžiamajam persekiojimui.

2014 metais teisininkas atstovavo didele narkotikų kontrabanda įtariamam Tadžikistano piliečiui Komildžanui Umarovui. Teismo paleistas į laisvę, užsienietis pasislėpė nuo teisėsaugos.

Pastaruoju metu D. Zagreckas gynė vieną kaltinamąją Lietuvos krepšinio federacijos byloje, pernai spalį Vilniaus apygardos teismas išteisino visus bylos kaltinamuosius.

Galimo teisėjų kyšininkavimo byloje iš viso yra 45 įtariamieji, tarp jų – aštuoni teisėjai ir šeši advokatai.

Įtariama, kad sutartų kyšių suma galėjo siekti 400 tūkst. eurų. Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams už palankius sprendimus mokėti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų kyšiai. BNS žiniomis, vienoje baudžiamojoje byloje minimas 80 tūkst. eurų kyšis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Tai dabar VISUS teisėjus išduos?..

butina

Aisku kad turi ramiai dar pailseti uz grotu kol teisesauga issiaiskins visus sio veikejo rysius su teisejais nes matosi kad labai stambi ir riebi ZUVYTE.man is paziuros tai labai gudrus ir suktas zmogelis Leiskit dar truputi pailseti jam is grotu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS