Prokuratūra prašo pratęsti suėmimą įtariamajam baikerio nužudymu | Diena.lt

PROKURATŪRA PRAŠO PRATĘSTI SUĖMIMĄ ĮTARIAMAJAM BAIKERIO NUŽUDYMU

Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama dar dviem mėnesiams pratęsti suėmimą įtariamajam byloje dėl baikerio Aivaro Kilkaus nužudymo.

Teismas prokuratūros pareiškimą gavo praėjusią savaitę. Posėdžio data dar nepaskirta. Suėmimo terminas baigsis lygiai po savaitės, vasario 19 dieną.

„Aš prašysiu pratęsti dviem mėnesiams“, – BNS pirmadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Mindaugas Jancevičius.

Jis nenorėjo kalbėti apie bylos tyrimo eigą, paminėjo, kad „yra aplinkybių, kurias dar reikia aiškintis“.

Pernai spalį dingęs A. Kilkus nerastas iki šiol. Lietuvoje yra buvę atvejų, kai teismams nagrinėti perduotos bylos dėl asmens nužudymo, nors aukos kūno rasti nepavyko.

„Dėl šios bylos spręsime, kai bus surinkti visi duomenys, kiekvieną dieną atliekami vienokie ar kitokie veiksmai“, – BNS sakė M. Jancevičius.

Pernai gruodį policija skelbė, kad šioje byloje yra keturi įtariamieji, prokuroras M. Jancevičius sako, kad įtariamųjų yra trys.

„Nei padaugėjo, nei sumažėjo, gal klaida, gal ne klaida – vadinkite kaip norite“, – sakė M. Jancevičius, paklaustas dėl viešai policijos nurodyto įtariamųjų skaičiaus.

Pareigūnai buvo skelbę, kad be L. Baltrūno buvo sulaikytas jo draugas bei sutuoktinė.

Baikeris A. Kilkus pernai spalio 15 dieną, apie 17 val., motociklu išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, jo buvimo vieta nėra žinoma. Skelbta, kad spalio 15-osios popietę vyras galėjo būti pastebėtas Trakuose, Trakų rajone ar Senojoje Varėnoje.

Baikerio dingimo aplinkybių tyrimui anksčiau vadovavo prokuroras Ramūnas Šileika, neseniai jis perėjo dirbti į kitą Vilniaus apygardos prokuratūros skyrių. R. Šileikai pakeitus pareigas, baikerio nužudymo byla perduota M. Jancevičiui.

M. Jancevičius prokuratūroje dirba apie du dešimtmečius, anksčiau yra dirbęs Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje, vadovavo tyrimui, kuriame įtarimai dėl galimo melagingo parodymų davimo buvo pareikšti Enriko Daktaro tuometinei sutuoktinei. Taip pat tyrė „juodvarnių“ bylą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šiaip

Laikys dabar uždare žmogu kokius 5 metus o paskui vis tiek nuteis bent jau atsedetam laikui nes mūsų teisesauga juk niekada neklysta....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS