Prokuratūrai pavesta ištirti liudijimus apie seksualinį priekabiavimą | Diena.lt

PROKURATŪRAI PAVESTA IŠTIRTI LIUDIJIMUS APIE SEKSUALINĮ PRIEKABIAVIMĄ

  • 2

Vilniaus apygardos prokuratūra vertins viešai paskelbtus pranešimus apie galimą seksualinį priekabiavimą.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pavedė jai atlikti išsamų ir detalų teisinį visų aplinkybių patikrinimą.

Anot prokuratūros pranešimo, tai padaryta atsižvelgiant į viešai skelbiamų pranešimų dėl galimai patirto seksualinio priekabiavimo mastą ir nurodomas aplinkybes.

Tuo pačiu prokuratūra pažymi, seksualinis priekabiavimas yra baudžiamasis nusižengimas,jam galioja senaties terminas – treji metai.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas siekdamas seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

„Pagal šio straipsnio nuostatas, asmeniui, padariusiam nusikalstamą veiką, negali būti priimtas apkaltinamasis nuosprendis, jeigu nuo baudžiamojo nusižengimo padarymo yra praėję treji metai, tačiau senaties terminas skaičiuojamas tik nuo paskutinės išaiškintos nusikalstamos veikos. Tai reiškia, kad jeigu įrodoma, kad nesuėjus senačiai asmuo yra įvykdęs ir kitas nusikalstamas veikas, jam gali tekti atsakyti ir už tas, kurias jis įvykdė anksčiau nei prieš trejus metus“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Pastarąją savaitę kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, studentų žeminimu ir kitokiu nederamu elgesiu sulaukė jau buvę Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytojai Jonas Gasiūnas ir Arvydas Liepuonius, VDA tebedirbantis fotografas Gintautas Trimakas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje dėstantis teatro režisierius Jonas Vaitkus. Anksčiau dvi menininkės tokiu elgesiu apkaltino kino režisierių Šarūną Bartą.

Dėl seksualinio priekabiavimo prokurorai įtarimus yra pateikę ir buvusiam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Priekabiavimams (NET jei tokie buvo) jau seniai senaties terminas baigės, bet va diplomai nesąžiningais keliais gauti - tai jau tęstinis nusikaltimas, jais ir reikia domėtis. (šiaip, čia tos FE-ministės ruošia dirvą naujam reketui: "Nemokėsi - APŠMEIŠIM, juk matai kad MUMS jokių įrodymų nereikia!")

siandien

kai salis ant skurdo ribos kur nesiskaitoma su zmonemis tiek bedarbiais ir vaikais neatmetant pensininku kuriu pensijos privalejo buti indeksuojamos ir tai pagal briuselio zydeliu reikalavima nepatvirtintos nes tai ir buvo planas su musu /globejais/ nezinia kam tarnaujanciais isvaikyti tauta o likusius paversti vergais jei ne lavonais kas ir daroma musu paciu nieksu rankomis.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS