Sulaikytas „Latvijas tilti“ vadovas nušalintas nuo pareigų | Diena.lt

SULAIKYTAS „LATVIJAS TILTI“ VADOVAS NUŠALINTAS NUO PAREIGŲ

  • 1

„Įtariamas Klaipėdos uosto vadovybei davęs kyšį ir sulaikytas vienos didžiausių Latvijos kelių ir tiltų statybos įmonių „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas nušalintas nuo pareigų.

„Latvijas tilti“ BNS pranešė, kad įmonės stebėtojų taryba nusprendė dėl G.Kamkalovo pradėti tarnybinį patikrinimą.

„Yra gauta informacija apie atsakingo bendrovės darbuotojo G. Kamkalovo sulaikymą Lietuvoje. Deja, šiuo metu turima informacija yra nepakankama ir negali būti pagrindu jokioms konkrečioms išvadoms. Bet kuriuo atveju „Latvijas tilti“ mano, kad pastarieji įvykiai turi būti kruopščiai ištirti, ir yra pasirengusi bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis. „Latvijas tilti“ stebėtojų taryba priėmė sprendimą dėl G.Kamkalovo nušalinimo nuo pareigų ir pradėti tarnybinį patikrinimą“, - rašoma bendrovės pranešime.

Apie kitus šešis sulaikytus „Latvijas tilti“ aukštas pareigas užimančius įmonės darbuotojus bendrovė neužsimena.  

G. Kamkalovas už bendrovei naudingus sprendimus įtariamas davęs kyšį Klaipėdos jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriui Gediminui Zumarui, kuris taip pat sulaikytas. STT pareigūnai ketvirtadienį atliko kratas Klaipėdos uosto direkcijoje.

Latvijos  kovos su korupcija biurui (KNAB) atlikus kratas „Latvijas tilti“ ofise Rygoje, paimta 300 tūkst. eurų grynųjų.

„Latvijas tilti“ yra gavusi 48,9 mln. eurų vertės Klaipėdos uosto užsakymų, o iš viso Lietuvoje - 94,2 mln. eurų vertės užsakymų - be darbų uoste, ji statė Panemunės-Sovetsko aplinkkelį, Geležinio vilko estakadą Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kai už viso to stovi aiškai plati valdžios grietinėlė

Kai už viso to stovi aiškai plati valdžios grietinėlė, kai tai yra didelis tinklas, sudarytas iš aukščiausių valdžios sluoksnių, nes dideliu mastu prasisukti be jos negalima, daromi tik demonstraciniai veiksmai kovoje su korupcija, paaukojant tik pėškas, ir suklaidinant visuomenę, kad su korupcija neva kovojama, ją šitaip užglostant kaip kokį katinėlį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS