Teismas išnagrinėjo savo vaikų nuskandinimu Neryje kaltinamos mamos bylą | Diena.lt

TEISMAS IŠNAGRINĖJO SAVO VAIKŲ NUSKANDINIMU NERYJE KALTINAMOS MAMOS BYLĄ

  • 5

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį per vienintelį posėdį išnagrinėjo dviejų vaikų nuskandinimu Neryje kaltinamos mamos bylą.

Byla buvo nagrinėjama už uždarų durų. BNS žiniomis, per posėdį pirmadienį apklausti liudytojai, ekspertai, prokuratūra siūlo moteriai skirti priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje.

Teismas savo verdiktą skelbs kovo 14 dieną.

Moteris procese nedalyvauja, ekspertai yra anksčiau nustatę, kad ji negalėjo suvokti savo veiksmų, jai nerekomenduota dalyvauti teismo procese.

Dėl savo būklės vilnietė nebuvo teisiama, jai atstovavo advokatas.

Už dviejų mažamečių vaikų nužudymą, esant pakaltinamai, moteriai būtų grėsusi griežta bausmė – įstatymas už tokį nusikaltimą numato laisvės atėmimą nuo penkerių iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Lietuvoje už savo dviejų vaikų nužudymą kalėti iki gyvos galvos buvo nuteista ir iki šiol bausmę atlieka Alma Svirbutavičienė, tuomet turėjusi Bružaitės ir Jonaitienės pavardes.

Įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis bei ekspertų išvadas, Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prokuroras prašo moteriai taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rugsėjo 3-iąją, apie 11 val., moteris sostinėje kartu su savo dviem dukromis įbrido į Neries upę, tyčia jas panardino į vandenį ir nuskandino.

Keistai upėje besielgiančią moterį pastebėjo šunį vedžiojęs vyras. Jis, nubridęs iki jos, pamatė netoliese skęstantį vaiką. Ištraukęs iš vandens dar trejų metų neturinčią mergaitę, vyras bandė ją gaivinti, iškvietė pagalbą. Kitos, dar metukų nesulaukusios mergaitės kūną upėje aptiko baidare plaukę žmonės.

36-erių moteris sulaikyta įvykio vietoje. Atsižvelgiant į jos sveikatos būklę, po sulaikymo ji buvo prižiūrima medikų specializuotose gydymo įstaigose.

Tyrimo metu įtariamajai skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo moteris nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų. Specialistai konstatavo, kad moteriai rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje sustiprinto stebėjimo sąlygomis.

Po šios tragedijos, medikai, politikai, visuomenininkai ėmė diskutuoti apie pagalbą pagimdžiusioms mamoms, o Sveikatos apsaugos ministerija inicijavo pagalbos nėščiosioms ir pagimdžiusioms moterims stiprinimo priemones.

Gairės: Vilnius, Neris, nuskandinti vaikai, byla, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

regina

nuteisti ikibgyvos galvos,o verkti reikia del vaikeliu,kuriuos zude, o ne del savo likimo,kurio nusipelnei,nereikia dangstyti tokiu plastakiu sergant psichinemis ligomis,tai issisukinrjimas,kai gresia atpildas,kuris dar per mazas uz nekaltu vaikeliu nuzudyma,

Nuo ko gydyti

Pogimdyminė psichozė jau turėjo praeiti. Nuo ko gydys??? Arba tai nėra pogimdyminė problema???

elena

ir kaip ji psihiskai nesveika dirbo policijoje keista
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS