Teismas paliko galioti nuosprendį išžagininimu kaltintam amerikiečiui | Diena.lt

TEISMAS PALIKO GALIOTI NUOSPRENDĮ IŠŽAGININIMU KALTINTAM AMERIKIEČIUI

  • 1

Vilniaus apygardos teismas atmetė Jungtinių Amerikos Valstijų piliečio Erico Georgoulako (Eriko Georgulako) skundą ir paliko jam galioti pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę dėl moters išžaginimo ir seksualinio prievartavimo.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, amerikietis taip pat turės atlyginti nukentėjusiajai neturtinę žalą.

Pirmosios instancijos teismas apkaltinamąjį nuosprendį šioje byloje paskelbė šių metų sausio 24 dieną, konstatuodamas, jog 27-erių E. Georgoulakas 2017-ųjų liepos 5-osios naktį viename Vilniaus hostelyje, panaudodamas fizinį smurtą, lytiškai santykiavo ir tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja V. B. prieš jos valią.

Mergina tuomet kreipėsi į policiją, netrukus buvo nustatytas ir sulaikytas įtariamasis.

Nustatyta, kad E.G. jau buvo žinomas JAV teisėsaugos institucijoms, o į Lietuvą atvyko turistiniais tikslais.

Vyras kaltintas, kad jis, panaudodamas fizinį smurtą, pernai liepą viename Vilniuje esančiame hostelyje lytiškai santykiavo ir tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja prieš jos valią. Mergina po keliolikos valandų kreipėsi į policiją, netrukus buvo nustatytas ir sulaikytas įtariamasis.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad kaltinamasis anksčiau buvo žinomas JAV teisėsaugos institucijoms – 2013 metais sulaikytas dėl 2-ojo laipsnio užpuolimo ir ginklo turėjimo, nuteistas 3 metų laisvės atėmimo bausme bei papildomai 18 mėnesių lygtinai. JAV žiniasklaidoje skelbta, kad E. Georgoulakos buvo teisiamas už savo tėvo sužalojimą peiliu.

Savo kaltės dėl merginos prievartavimo teisiamasis nepripažino.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Aukščiausiajam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Chm: "viename Vilniaus hostelyje" - kas čia per keiksmažodžiai, apie kokį bordelį kalbama?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS