Teisme – nuosprendis „smauglių“ grupuotės nariams | Diena.lt

TEISME – NUOSPRENDIS „SMAUGLIŲ“ GRUPUOTĖS NARIAMS

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį popietę paskelbė nuosprendį grupuočių nariams, kaltintiems plėšimais, turto vagystėmis, kitais sunkiais nusikaltimais, susijusius su fizinio smurto panaudojimu prieš asmenis.

Tarp nukentėjusiųjų – žymus Lietuvos futbolininkas Edgaras Jankauskas, Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktoriaus pavaduotojas Renatas Juntonenas, iš jo namų buvo pagrobtas ginklas.

Byloje minimi asmenys nuteisti dėl 60-70 vagysčių, įvykdytų Vilniaus mieste 2008-2011 metais.

„Šioje byloje buvo kaltinamos dvi grupuotės, nusikalstami susivienijimai. Vieną teismas pripažino ginkluotu susivienijimu, o kitos grupuotės grupuote teismas neįvardijo, nes mano, kad neužtenka duomenų, pripažinti ją nusikalstamu susivienijimu, ji įvardinta kaip organizuota grupė“, – žurnalistams sakė prokuroras Nėrijus Puškorius.

Prokuratūra įtaria, kad abiejų grupuočių nariai kai kada kartu darė nusikaltimus.

Nusikalstamos susivienijimo vadovas Ričardas Simonaitis kalės 12 metų. Jis savo kaltę neigia.

Dalis įtariamųjų buvo sulaikyti 2012 metų sausį, kai vyko pagrobti vienos Vilniuje žinomo „Belmonto“ restorano savininką Anuprą Mišeikį, ketindami naudoti prieš jį fizinį smurtą bei prievartauti iš jo didelės vertės turtą.

Įtariama, kad nuo šios grupuotės, pareigūnų įvardintos kaip sostinėje veikusios „smauglių" susivienijimo atšakos, nukentėjo asmenys ir įmonės.

Teismas paskelbė, kad kai kuriems kaltinamiesiems skiriamos 2-12 metų laisvės atėmimo bausmės, konfiskuojamas turtas. Kai kurie kaltinamieji išteisinami.

Prokuratūra skelbė, kad nusikalstamo susivienijimo nariai kaltinami padarę apie 120 nusikaltimų.

Šią grupuotę teisėsaugos pareigūnai pavadino „Mokesčių inspekcija“ – nuo jos narių nukentėdavo nelegalia veikla užsiimantys asmenys: kontrabandinių cigarečių gabentojai, mokesčius slepiantys verslininkai ir pan.

Nukentėję asmenys bijodavo kreiptis pagalbos į pareigūnus – taip būtų išaiškėjusi jų nelegali veikla.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

airen

Tai ka cia ir kalbeti futbolininkas, direktoriaus pavaduotojas, net juokas ima kokie pas mus vadovaujantys admenys, verslininkai taipogi ne geresnes reputacijos is kur pas juos to turto begales taip kad gyvemam meslyne kitu kvapa uostom ir egzistuojam toliau

tai

tos visos asocialios grupuotes tai u. spec t. organizuotas ne kitaip...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS