Teismui nepavyko atversti kyšininkavimu kaltinamo advokato bylos | Diena.lt

TEISMUI NEPAVYKO ATVERSTI KYŠININKAVIMU KALTINAMO ADVOKATO BYLOS

Vilniaus apygardos teismui trečiadienį nepavyko pradėti nagrinėti kyšininkavimu kaltinamo advokato Artūro Šukevičiaus baudžiamosios bylos.

Posėdyje paaiškėjo, kad korupcija kaltinamas advokatas neturi gynėjo. A. Šukevičius tikino, kad sudarys sutartį su advokatu Vidmantu Martyšiumi, tačiau sutartis dėl teisinių paslaugų iki posėdžio nebuvo sudaryta. A. Šukevičius aiškino, kad galutinio susitarimo nepavyko pasiekti, nes kol kas negali mokėti advokatui, o su juo pačiu neatsiskaito skolininkai.

Teisėja Jurgita Kolyčienė pasipiktino, kad advokato praktika besiverčiantis kaltinamasis, kuris žino tvarką dėl gynėjo dalyvavimo, nesugebėjo pasirūpinti, kad posėdyje turėtų gynėją. Nesant gynėjo, bylos pradėti neleidžia įstatymai.

A.Šukevičius tikino, kad sutartis su advokatu V. Martyšiumi tikrai bus pasirašyta.

„Siekiant užkirsti kelią vilkinimui, teismas priims nutartį  dėl valstybės garantuojamos teisinės pagalbos, kad kad nebūtų taip – nei sutarties, nei gynėjo“, – sakė teisėja J. Kolyčienė. Jeigu į kitą posėdį A. Šukevičiui pačiam nepavyks susirasti advokato, jį gins valstybės apmokamas gynėjas.

Advokatą A. Šukevičių ir bankroto administratorių Liną Lobeckį 2016 metų spalį sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tyrimas pradėtas turint įtarimų, kad veikdami kartu L. Lobeckis  ir advokatas A. Šukevičius reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ vadovas L. Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus. L. Lobeckis po posėdžio žurnalistams sakė, kad jo narystė konservatorių partijoje yra sustabdyta.

Be kyšininkavimo L. Lobeckiui pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

„Per kratą buvo rastas nedidelis kiekis“, – BNS sakė prokuroras Rimas Juodis.

L. Lobeckis žurnalistams sakė, kad su kaltinimais nesutinka.

„STT surengė skambią operaciją, matysim, kaip ten bus“, – išeidamas iš teismo sakė A. Šukevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS