Teroristus finansavo per Vilniuje veikiančią įmonę? | Diena.lt

TERORISTUS FINANSAVO PER VILNIUJE VEIKIANČIĄ ĮMONĘ?

  • 2

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba aiškinasi galimą neteisėtą paramą „Islamo valstybės“ (ISIS) grupuotei per Vilniuje veikiančią įmonę, skelbia portalas 15min.lt.

Buvusio „Mosad“ vado Meiro Amito vardu pavadintas žvalgybos ir terorizmo informacijos centras 2017 metais paviešino raportą apie Akhbar al-Muslimin tinklalapį, kuris siejamas su ISIS. Manoma, kad puslapyje galėjo būti renkama parama ISIS tikslų įgyvendinimui.

Aukojimo kriptovaliuta nuoroda vedė į Vilniaus bendrovės „Virtualios valiutos“ puslapį. Šios įmonės direktorius Dmitrijus Borisenka sakė, kad registruojant šį vartotoją įtarimų bendrovei nekilo, o vos gavus informaciją iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliktas vidinis tyrimas ir pareigūnams perduoti užsakovo duomenys.

Paslauga, kviečianti aukoti Akhbar al-Muslimin tinklalapiui, veikė maždaug 10 dienų. Per šį laiką suaukota beveik 200 eurų.

Oficialiai teisėsaugos tarnybos neteikia jokios informacijos, susijusios su šiuo atveju, tačiau 15min.lt, remdamasis šaltiniais skelbia, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl teroristinės veiklos finansavimo ar rėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juk

Dar parsigabens pabėgėlius, reikia mąstyt , kam tai naudinga? Gal visai teisingai kažkas juos pavadino „teroristų desantu”. Mąstau sau. O prezidentė jų nori?

Anonimas

tai kaip imone nieko nezinojo, jei tinklalapio pavadinimas jau itarimu galejo sukelti. galejo panarsyti kas per tinklalapis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS