Už dokumentų klastojimą teisiamas buvęs „Dujotekanos“ vadovas išgirdo nuosprendį | Diena.lt

UŽ DOKUMENTŲ KLASTOJIMĄ TEISIAMAS BUVĘS „DUJOTEKANOS“ VADOVAS IŠGIRDO NUOSPRENDĮ

Buvęs dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ vadovas Vladimiras Orechovas dėl dokumentų klastojimo ir pasikėsinimo sukčiauti pirmadienį nuteistas lygtine trejų metų laisvės atėmimo bausme.

„Buvo pripažintas kaltu suklastojęs dokumentą ir taip pat buvo nuteistas už tai, kad pasikėsino sukčiauti“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ugnius Trumpulis.

Teismas V. Orechovui paskyrė trejų metų laisvės atėmimą, bausmę atliekant pataisos namuose, bet bausmės vykdymą atidėjo dvejiems metams. Jei per šį laikotarpį V. Orechovas nenusikals, realios laisvės atėmimo bausmės jis išvengs.

Anot teismo atstovės spaudai, teismas taip pat nurodė V. Orechovui per metus sumokėti 941,5 euro į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Vilniaus apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl V. Orechovo baigė 2016 metų lapkritį. Buvęs parlamentaras „darbietis“ buvo kaltinamas neteisėtai siekęs gauti beveik 300 tūkst. kompensaciją.

Teisėsauga skelbė nustačiusi, kad iš darbo 2015 metų gegužę atleistas V. Orechovas vėliau galėjo suklastoti bendrovės darbo tvarkos taisykles, įtraukdamas punktą apie 289,6 tūkst. eurų kompensaciją atleidžiamam jos vadovui. 2012 metais jo paties patvirtintose taisyklėse tokia suma nebuvo įrašyta.

2015 metų gegužę išrinkta nauja „Dujotekanos“ valdyba iš prezidento pareigų atleido V. Orechovą ir vietoj jo paskyrė žiniasklaidos su įmonės pagrindiniu akcininku Rimandu Stoniu siejamą buvusį Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotoją Saulių Trečekauską.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

1

lygtinai kitam isviso nieko juk tai /ateiviai/ ir kas gali zinoti ar ju kolegos nesugriz tai ir daro ka nori.....

BuRaTiNaS

Isrinktiesiems lygtinai o uz vistas 3 vn.5 meteliai ir viskas islyginta.Dvigubi standartai.Baudzeva laisvoje lt.

taigis

oi kaip gerai teismas gavo daug daug SLAMANCIU vot kaip dirba musu teismai piniguose maudosi ir dar sitiek pakele algas nu tiesiog rojus jau zemeje nu nieko ateis ir jiems paskutinis teismas nepavydziu pas dieva ----------sitaip naikynam lietuva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS