Už išžagintą ir nužudytą senutę – perpus mažesnis žalos atlyginimas | Diena.lt

UŽ IŠŽAGINTĄ IR NUŽUDYTĄ SENUTĘ – PERPUS MAŽESNIS ŽALOS ATLYGINIMAS

  • 4

Lietuvos apeliacinis teismas perpus sumažino už savo senyvo amžiaus kaimynės išprievartavimą ir nužudymą nuteistam Edvinui Viničenkai priteistą sumokėti neturtinės žalos sumą.

Pirmadienio sprendimu nužudytos moters dukterėčiai turėtų būti išmokėta ne 10 tūkst., o 5 tūkst. eurų už patirtą neturtinę žalą.

„Nors nekyla abejonių dėl nukentėjusiosios rūpinimosi nužudytąja fakto bei to, kad ji dėl tetos smurtinės mirties emociškai išgyveno, patyrė dvasines kančias, vis tik tolimesnis jų giminystės ryšio pobūdis ir atitinkamas bendravimas šiuo atveju negali būti prilyginamas tarp artimų giminaičių (tėvų ir vaikų, brolių ir seserų) susiklostantiems itin artimiems santykiams“, – teigiama Apeliacinio teismo nutartyje.

Vilniaus apygardos teismas kovą pripažino E. Viničenką kaltu dėl išžaginimo ir nužudymo siekiant paslėpti kitą nusikaltimą bei nuteisė jį 16 metų nelaisvės.

Bylos duomenimis, vyras senyvo amžiaus kaimynę sumušė ir išprievartavo bei siekdamas šį nusikaltimą paslėpti įkišo jai į burną bulvę, nuo ko moteris mirė uždususi.

E. Viničenko šį nuosprendį apskundė, prašydamas jį išteisinti, tačiau Apeliacinis teismas nutartyje pabrėžė, jog  vyro kaltė yra visiškai įrodyta, o paskirta laisvės atėmimo bausmė nėra per griežta.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

VYTAUTAS

veryga su visais briuseliniais stengiasi atsikratyti invalidų,pensininkų,ligonių.Eilinį kartą atima vaistus,kurie svarbūs gyvybei palaikyti.Ir kada tą nesugebanti psix latrą išpirdolins iš seimo ir atsakingų pareigų.Juk jis gali dirbti psich ligoninėje ligonių prižiūrėtoju.

????

Kodel ne iki gyvos galvos sitam isgamai?

Rolandas

2_3m., išeis.Pensininkė, kiek sutaupys Sodra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS