Už kyšius bandę išlaikyti vairavimo egzaminą asmenys liko nuteisti dėl prekybos poveikiu | Diena.lt

UŽ KYŠIUS BANDĘ IŠLAIKYTI VAIRAVIMO EGZAMINĄ ASMENYS LIKO NUTEISTI DĖL PREKYBOS POVEIKIU

  • 1

Vilniaus apygardos teismas atmetė asmenų, bandžiusių už kyšius valstybinėje įmonėje „Regitra“ išlaikyti praktinį vairavimo egzaminą, skundus, pranešė prokuratūra. Šie asmenys lieka nuteisti už prekybą poveikiu.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, teismas, išnagrinėjęs apeliacine tvarką baudžiamąją bylą, atmetė nuteistų asmenų E. O., T. G. ir V. S. gynėjų pateiktus apeliacinius skundus ir asmenis paliko nuteistais dėl prekybos poveikiu.

Vieni bandė už kyšius valstybinėje įmonėje „Regitra“ išlaikyti praktinį transporto priemonių vairavimo egzaminą, kiti – jiems talkino. Vieno nuteisto asmens gynėjo apeliacinį skundą teismas patenkino ir nutraukė jo atžvilgiu baudžiamąją bylą, o kito – apeliacinį skundą patenkino iš dalies.

2023 m. liepos 25 d. baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas nuosprendžiu šešiems nuteistiesiems skyrė nuo 4900 iki 7300 eurų siekiančias baudas. Buvusiam VĮ „Regitra“ darbuotojui T. G. bei šioje įmonėje tebedirbančiam V. S. teismas skyrė ir baudžiamojo poveikio priemonę – trejiems metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą, ir konfiskavo iš nusikalstamos veikos gautas lėšas – viso 350 eurų.

Anot prokuratūros, bylos duomenimis, keturi asmenys tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo duoti ir davė kyšius dviem VĮ „Regitra“ specialistams, kad šie, pasinaudodami savo tarnyba, pažintimis ir kita tikėtina įtaka, paveiktų šios valstybės įmonės darbuotojus ar patys neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus, nefiksuotų vairavimo egzamino metu daromų klaidų, kad keli asmenys sėkmingai išlaikytų vairavimo egzaminą ir įgytų B kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Už tai, kad padėtų išlaikyti vairavimo egzaminą, specialistų paimti kyšiai siekė nuo 100 iki 150 eurų.

Baudžiamosios bylos duomenimis, du nuteistieji buvo kaltinami ir dėl pasikėsinimo platinti narkotines ir psichotropines medžiagas. Tuo pačiu Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu jie pripažinti kaltais ir dėl šios nusikalstamos veikos.

Anot teisėsaugos, anksčiau ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas teistas A. J. bei kartu su juo veikęs E. O. kaip pavyzdžius išplatino narkotines ir psichotropines medžiagas vienam asmeniui. Susitikę su juo, A. J. bei E. O. aptarinėjo sąlygas, kaip iš Anglijos ir Ispanijos atvežti į Lietuvą narkotinių medžiagų, kaip jas būtų galima pervežti į kitas šalis, ieškojo realizacijos galimybių bei pirkėjų.

Už pasikėsinimą platinti narkotines ir psichotropines medžiagas teismas A. J. skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, E. O. skirta 3 metų ir 2 mėn. laisvės atėmimo bausmė.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokie

ne korumpuoti egzaminatoriai ,pagarba .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS