Už merginos nužudymą taboro gyventojui paskyrė 10 metų kalėjimo | Diena.lt

UŽ MERGINOS NUŽUDYMĄ TABORO GYVENTOJUI PASKYRĖ 10 METŲ KALĖJIMO

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį kalėti dešimt metų už merginos nužudymą prie čigonų taboro ir kitus anksčiau įvykdytus nusikaltimus nuteisė Artūrą Rynkevičių. Pareigūnams nepavyko įrodyti jo kaltės įvykdžius ir seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

Taboro gyventojas sunkų nusikaltimą įvykdė būdamas nepilnametis, jam skirta maksimali bausmė, kokią teismas gali skirti nusikaltimo metu nepilnamečiu buvusiam asmeniui.

Bylos duomenimis, A.Rynkevičiaus aukomis tapo dvi jaunos merginos, viena iš jų buvo žiauriai nužudyta. Teismas bylą nagrinėjo uždaruose posėdžiuose, nes byla susijusi su asmenų seksualinės laisvės apsisprendimu, todėl posėdis turi būti ne viešas, gali būti paskelbi dviejų nukentėjusiųjų duomenys.

Liudytoju iškviestas greitosios medikas pasakojo, kad merginą prie taboro rado jau negyvą, ji buvo visa kruvina, įvykio vietoje jau buvo policija.

Jaunuolis pripažintas kaltu dėl bejėgiškos būklės 21 metų merginos nužudymo, tačiau išteisintas dėl seksualinio prievartavimo ir išžaginimo. A.Rynkevičiui buvo pareikšti įtarimai dėl dar vienos merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo. Teismas išteisino ir dėl nusikaltimų prieš šią merginą.

A.Rynkevičius ne vienerius metus vartojo kvaišalus, jaunuolis šiuo metu atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose už vagystes ir plėšimus. Į posėdį jį atvežė ginkluoti pareigūnai.

„Bendromis policijos pareigūnų bei medicinos specialistų pastangomis buvo nustatyta, kad 2011-2012 metų laikotarpyje Vilniaus miesto gyventojas, panaudojęs fizinį smurtą išprievartavo dvi merginas bei, siekdamas nuslėpti nusikaltimą, vieną iš jų itin žiauriai nužudė", - yra sakęs tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs prokuroras L. Rudzevičius.

Baudžiamojoje byloje taip pat surinkta duomenų, kad šis nužudymas įvykdytas greta romų taboro esančiame miško masyve, sudavus ne mažiau kaip 80 smūgių, bejėgiškoje būsenoje atsidūrusi mergina buvo pasmaugta. 

Nukentėjusieji baudžiamojoje byloje pareiškė daugiau kaip 500 tūkst. litų civilinį ieškinį. Teismas priteisė 150 tūkst. litų. Nužudyta mergina našlaite paliko mažą dukrą.

Nuosprendis nėra galutinis - per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS